Συμμετοχή του δήμου Πάρου στο “City Challenge Crowdhackathon #smartcity”

dialeitoyrgikotita kede 1
admin
04/05/2017 22:00
 
 
 

Ο Δήμος Πάρου πρωτοπορεί και στηρίζει έμπρακτα το διαδίκτυο, τις νέες τεχνολογίες συμμετέχοντας ενεργά στο “City Challenge Crowdhackathon #smartcity”.

“To CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity” είναι ένας Τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στο CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στελέχη των δήμων, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα”.

Η πρόταση της Πάρου έρχεται από την ανάγκη βέλτιστης διαχείρισης των δημοσίων χώρων στάθμευσης καθώς και του ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στην Μαρίνα της Νάουσας.

Στόχος της συμμετοχής στον διαγωνισμό Hackathon είναι η προώθηση της πρότασης-ιδέας του δήμου Πάρου, η συμμετοχή στα συγκεκριμένα workshops, η αλληλεπίδραση με διοργανωτές/συμμετέχοντες και άλλους δήμους που προωθούν τις νέες τεχνολογίες και ιδανικά η υλοποίηση των παραπάνω με την σωστή χρήση internet εφαρμογών στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμος Πάρου καλεί όποιον πολίτη του νησιού επιθυμεί να υποστηρίξει και να βοηθήσει την ομάδα του δήμου να έρθει σε επαφή με το γραφείο του δημάρχου.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*