Γ. Λεονταρίτης: Προτείνει συνάντηση για το Νεώριο με τη συμμετοχή όλων των άμεσα εμπλεκόμενων πλευρών

leontaritis studio 2
admin
03/05/2017 13:07
 
 
 

Δεν παρέστη στη σημερινή, ενημερωτική συνάντηση για το Νεώριο που έγινε στο γραφείο του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης ο Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος έστειλε απαντητική επιστολή στον κ. Μαραγκό, εξηγώντας τους λόγους της απουσίας του.
Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, η συνάντηση αυτή δεν θα προσέφερε τίποτα στην θετική εξέλιξη του ζητήματος που ταλανίζει την τοπική κοινωνία της Σύρου, καθώς σε αυτή δεν θα ήταν παρόντες η διοίκηση του ναυπηγείου, οι ιδιοκτήτες του, οι κυβερνητικοί βουλευτές και εκπρόσωποι των καθ’ ύλην αρμοδίων υπουργείων (Εργασίας, Ανάπτυξης), δηλαδή όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι για τη δρομολόγηση λύσεων.
Ο κ. Λεονταρίτης επαναλαμβάνει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η περιφερειακή αρχή έχουν πρόθεση να στηρίξουν «τη λύση που θα δρομολογηθεί προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας» και μάλιστα αντιπροτείνει τη άμεση διεξαγωγή συνάντησης με τη συμμετοχή όλων των προαναφερόμενων πλευρών.

neorio 2
Αναλυτικά, η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη προς τον δήμαρχο Σύρου -Ερμούπολης έχει ως εξής:

Προς:
Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης

Κοιν:
1. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου
2. Σεβασμιώτατο Καθολικό Επίσκοπο Σύρου
3. Πρόεδρο Εργασιακού Σωματείου Νεωρίου

Απαντώντας στην με ημερομηνία 2/5/2017 επιστολή σας αναφορικά με τη συμμετοχή μου σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο σας με σκοπό την ενημέρωση για τα προβλήματα του Νεωρίου, επιθυμώ να σας γνωρίσω τα εξής:
Είναι σε όλους γνωστή η δημόσια και διαχρονικά εκπεφρασμένη στήριξη τόσο εκ μέρους μου, όσο και σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου.
Έχοντας ισχυρή την πεποίθηση ότι οι θεσμοί και οι τοπικοί φορείς έχουμε ήδη γίνει κοινωνοί των πρόσφατων εξελίξεων, αδυνατώ να κατανοήσω πώς μπορεί στη σημερινή συνάντηση να υπάρξει περαιτέρω τεκμηριωμένη ενημέρωση με στόχο την άρση του αδιεξόδου, απουσία της διοικήσεως του ναυπηγείου, των ιδιοκτητών, των Κυβερνητικών εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο και εκπροσώπων των καθ’ ύλην αρμοδίων υπουργείων (Εργασίας, Ανάπτυξης), οι οποίοι είναι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι για τη δρομολόγηση λύσεων.
Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η σημερινή συνάντηση δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως, αλλά απλά θα γεμίσει δημοσιογραφικά δισέλιδα.
Επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει τη λύση που θα δρομολογηθεί προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, αντιπροτείνω να διεξαχθεί άμεσα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των άμεσα εμπλεκομένων που προανέφερα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Γιώργος Λεονταρίτης

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*