Μήλος: Συναντήσεις προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με φορείς και επιχειρηματίες

royssos miloss
admin
26/04/2017 11:07
 
 
 

Επαφές με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες της Μήλου είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί επ’ αφορμή του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Ρούσσος, τον οποίο συνόδευε ο ειδικός συνεργάτης του φορέα Κωνσταντίνος Βάλβης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη, με τον οποίο συζήτησε θέματα αξιοποίησης της πράσινης ενέργειας, καθώς η Μήλος αποτελεί ένα από τα τέσσερα νησιά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πρόταση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σχετικά με την αυτονομία των μη-διασυνδεδεμένων νησιών (ΜΔΝ). Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι τρόποι αξιοποίησης των τουριστικών εργαλείων που διαθέτει το Επιμελητήριο στα μέλη του.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Επαγγελματικό Σωματείο Ιδιοκτητών & Εκμεταλλευτών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Μήλου. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε στον πρόεδρο Γιώργο Μάλλη και στον αντιπρόεδρο Παύλο Πειρουνάκη η κυκλαδίτικη πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων “Book On Cloud” του Επιμελητηρίου, ενώ συζητήθηκαν και οι τρόποι για την επιπλέον αξιοποίηση της πλατφόρμας από περισσότερα μέλη του Επιμελητηρίου στη Μήλο, καθώς και η περαιτέρω ενεργοποίηση του σωματείου προς αυτή την κατεύθυνση.
Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Επαρχίας Μήλου Αντώνη Νίνο συζητήθηκαν γενικότερα θέματα συνεργασίας με σκοπό την από κοινού υποστήριξη των μελών του συνδέσμου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν μεμονωμένες επαφές με δραστήρια μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Μήλο και συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.
Όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Μήλο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες ενεργοποίησης των στόχων που τέθηκαν στις συναντήσεις, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*