Νίκος Συρμαλένιος: «Οι πολιτικές ανάπτυξης θα πρέπει να σέβονται τις διαστάσεις και τα μεγέθη του νησιωτικού χώρου»

syrmalenios naxos2 00
admin
24/04/2017 10:52
 
 
 

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» που έγινε στη Μήλο.
Θεωρώντας ότι «οι αναπτυξιακές επιλογές που πρέπει να γίνουν στο νησιωτικό χώρο οφείλουν να συνάδουν με τις ευρωπαϊκές πρακτικές», ο κ. Συρμαλένιος τόνισε ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν «έργα συμβατά με το περιβάλλον, έργα μικρού μεγέθους σωστά χωροθετημένα, έργα που θα συμβάλλουν στη διατήρηση των νησιών ως ελκυστικών τουριστικών προορισμών».
Αναφορικά με το Συνέδριο, ο βουλευτής χαρακτήρισε «πολύ εύστοχη» την επιλογή της διεξαγωγής του στη Μήλο α) γιατί το λιμάνι του νησιού είναι το δεύτερο σε μέγεθος στη Μεσόγειο, μετά τη Σούδα και β) γιατί κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), σε αυτό ελλιμενίστηκε μια μεγάλη μοίρα του αγγλογαλλικού στόλου. «Κατά συνέπεια αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές και σε συνδυασμό με τις εξαίρετες φυσικές ομορφιές του, το λιμάνι αυτό αποκτά μοναδικά χαρακτηριστικά όχι μόνο για το Αιγαίο αλλά και για ολόκληρη τη Μεσόγειο» επισήμανε ο κ. Συρμαλένιος.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*