Στον εορτασμό της Παναγίας της Θεοσκέπαστης στην Άνδρο ο Γιώργος Χατζημάρκος

andros xatzimarkos theoskepasti 3
admin
03/04/2017 16:21
 
 
 

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Σύναξης της Παναγίας της Θεοσκέπαστης στην Άνδρο συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ακολούθησαν την καθιερωμένη λαμπαδηφορία που κάθε χρόνο δίνει ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό της προστάτιδας ολόκληρου του νησιού της Άνδρου και ιδιαιτέρως των ναυτικών, ενώ το πρωί της Κυριακής παρέστησαν στην Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας Θεοσκεπάστου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συνιερουργούντος του μητροπολίτη Σύρου – Άνδρου κ. Δωροθέου Β’, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

andros xatzimarkos theoskepasti 7

andros xatzimarkos theoskepasti 1

andros xatzimarkos theoskepasti 10

andros xatzimarkos theoskepasti 8

andros xatzimarkos theoskepasti 9

andros xatzimarkos theoskepasti 5

andros xatzimarkos theoskepasti 4
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Άνδρο, ο περιφερειάρχης, μαζί με τον έπαρχο, προέβη σε επιτόπια εξέταση των έργων που η Περιφέρεια υλοποιεί στο νησί, καθώς και της πορείας των έργων που εκτελούνται από Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Χατζημάρκος και ο κ. Λοτσάρης συμμετείχαν, επίσης, στις εκδηλώσεις του Μουστάκειου Ιδρύματος, στο πλαίσιο των οποίων τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Πέτρου Μουστάκα, μεγάλου ευεργέτου της Πίσω Μεριάς Κορθίου Άνδρου. Μετά το τέλος του μνημόσυνου έγινε ξενάγηση των επισήμων στους χώρους του Μουστακείου Κληροδοτήματος ενώ ο κ. Χατζημάρκος εγκαινίασε την πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά στο Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς Άνδρου.

andros xatzimarkos theoskepasti 6

andros xatzimarkos theoskepasti 11
Ο περιφερειάρχης παρέστη, τέλος και στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Η τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα», που μεταφέρθηκε από το μουσείο Κοτσανά στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη της Χώρας Άνδρου. Η έκθεση θα διαρκέσει από την 1η Απριλίου μέχρι τις 27 Αυγούστου.

andros xatzimarkos theoskepasti 2

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*