Νέο λογότυπο για τον δήμο Κέας

neo logotypo keas
admin
13/03/2017 14:34
 
 
 

Σε απόλυτη συνάφεια με την ιστορία, τη μυθολογία και τα χαρακτηριστικά της Κέας βρίσκεται το νέο λογότυπο του ομώνυμου δήμου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών, μετά κι από τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας.
Όπως αναφέρθηκε στο Συμβούλιο, «το νέο δηλωτικό σήμα του Δήμου παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον τόπο και τον χαρακτηρίζουν, ενώ από την πλευρά του, ο Καθηγητής του Τομέα Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βαλαβάνης επισήμανε την ευστοχία του σήματος, αλλά και τη συμφωνία του με την αντίληψη και τις αρχές που έχουν τεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.
Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου έγιναν αναφορές στην Κέα ως «Τετράπολις» (όπως ήταν γνωστή στα αρχαϊκά χρόνια) και στα νομίσματα της εποχής εκείνης που έφεραν τα τέσσερα τρίγωνα. Τα τέσσερα αυτά τρίγωνα θυμίζουν, όμως, κι ένα ανεμούριο και παραπέμπουν στα καλοκαιρινά μελτέμια του νησιού. Κι όλα αυτά μέσα σε έναν κύκλο από χέρι ανθρώπινο, σαν αρχαίο νόμισμα. «Γιατί η Κέα είναι οι άνθρωποι της και το έργο τους, το πνεύμα τους και η ιστορία τους» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η χρήση του νέου αυτού δηλωτικού σήματος θα γίνεται πλέον σε όλα τα έγγραφα και στην αλληλογραφία του Δήμου με την ασπρόμαυρη εκδοχή του, ενώ στο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό θα χρησιμοποιούνται τα χρώματα που έχουν καθοριστεί με τη νέα οπτική ταυτότητα του Δήμου.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*