Η συγκινητική ευχαριστήρια επιστολή του Πλοιάρχου Λ.Σ. Μάκη Βασαλάκη προς τους Θηραίους πολίτες

Vasalakhs limenarxis
admin
12/03/2017 11:00
  •  
  •  
  •  

Με αφορμή την αλλαγή της ηγεσίας στη Λιμενική Αρχή Θήρας, ο π. Λιμενάρχης, Πλοίαρχος Λ.Σ. Μάκης Βασαλάκης απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στους Θηραίους πολίτες για την επί 37 χρόνια συνεργασία τους.  
Στο συγκινητικό του μήνυμα ο κ. Βασαλάκης κάνει μια μικρή αναδρομή στην πορεία του στο Λιμενικό Σώμα το οποίο υπηρέτησε από τη Σαντορίνη, στο Λιμεναρχείο της οποίας τα τελευταία 13 χρόνια από τη θέση του Λιμενάρχη.
Ο Πλοίαρχος Μανώλης Βασαλάκης κατάγεται από τη Νάξο, αλλά όπως σημειώνει θεωρεί πλέον τη Σαντορινιούς ως συμπατριώτες του, αφού έζησε κοντά τους από πολύ μικρή ηλικία…
Να σημειωθεί ότι ο κ. Βασαλάκης αποστρατεύτηκε από το Λιμενικό Σώμα πριν από τρεις μήνες με το βαθμό του Πλοιάρχου.

Η πλήρης ευχαριστήρια επιστολή του Πλοιάρχου Λ.Σ. ΒΑΣΑΛΑΚΗ Μάκη προς τους Θηραίους πολίτες:

Έχουν περάσει 37 χρόνια από τότε που ένα πρωινό από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησα με το πλοίο της γραμμής για να έλθω εδώ στη Σαντορίνη, ως πρώτη μετάθεση, αμέσως μετά την ορκωμοσία μου, την επίσημη ουσιαστικά ένταξη μου στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος.

Σήμερα που αποχωρώ από την ενεργό υπηρεσία έχοντας εξαντλήσει το μέγιστο επιτρεπόμενο χρόνο παραμονής μου στο Λιμενικό Σώμα, νιώθω ειλικρινά ως Αξιωματικός ολοκληρωμένος και γεμάτος, ως άνθρωπος δε τυχερός και ευτυχισμένος.

Αποχωρώ έχοντας υπηρετήσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου σε αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο που όταν πρωτοήρθα παρουσίαζε τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης και ειλικρινά αισθάνομαι ότι ακολούθησα μαζί του παράλληλα βήματα προόδου και όπως αυτός χρόνο με το χρόνο επέτυχε να καταστεί ο πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως έτσι κι εγώ ξεκινώντας από διάφορα πόστα του Λιμεναρχείου Σαντορίνης και ανερχόμενος στην ιεραρχία του, έφθασα μέχρι τη θέση του Λιμενάρχη στην οποία υπηρέτησα τα 13 τελευταία χρόνια.

Αποχωρώ έχοντας αντιμετωπίσει ως Λιμενάρχης σοβαρότατα συμβάντα με κορυφαίο αυτό του ναυαγίου SEA DIAMONT κατά το οποίο διασώθηκαν 1600 άνθρωποι, μέλη πληρώματος και επιβάτες σε μία πρωτοφανή επιχείρηση διάσωσης στα παγκόσμια ναυτικά χρονικά, η επιτυχής έκβαση της οποίας ήταν πρωτίστως θέλημα Θεού αλλά και καρπός μιας υπεράνθρωπης προσπάθειας στην οποία συμμετείχαν αποφασιστικά όλοι οι τότε συνεργάτες μου: τα πληρώματα της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας και του Πορθμείου μας και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας μας, Αρχές, επαγγελματίες και απλοί άνθρωποι.
Αποχωρώ υγιής και με την αίσθηση ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στα δύσκολα καθήκοντα μου, με ευσυνειδησία, επαγγελματισμό, αυτογνωσία, σεβασμό στον πολίτη, αίσθημα ευθύνης, ακεραιότητα, συναδελφική αλληλεγγύη και με κύριο γνώμονα την νομιμότητα, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Θέλω αυτήν την ώρα να εκφράσω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ:

στον Θεό γιατί ένιωσα πολλές φορές την παρουσία του στα δύσκολα θέματα που αντιμετωπίσαμε ως Υπηρεσία και γιατί πιστεύω ότι όλα όσα πετύχαμε οφείλονται πρώτα σ΄ Αυτόν,
σε όλους τους Προϊσταμένους μου για την καθοδήγηση τους και τους υφισταμένους μου για την στήριξη τους, αφού πιστεύω ακράδαντα ότι η επιτυχία μιας υπηρεσίας δεν οφείλεται σε έναν αλλά στην αγαστή συνεργασία και στην ενεργό συμμετοχή όλων όσων την απαρτίζουν,
στις τοπικές Αρχές, Υπηρεσίες, Σωματεία και Ενώσεις για την άψογη πραγματικά συνεργασία μας, αλληλοϋποστήριξη και αλληλοκατανόηση, η οποία όπως πιστεύω συνέβαλλε αποφασιστικά στην εικόνα του νησιού προς τον Πολίτη και τον επισκέπτη του,
στην οικογένεια μου, τη σύζυγό μου Μαρίνα και στις κόρες μου Άννα-Μαρία και Χριαστιάνα, για την αγάπη, τη στήριξη και την κατανόηση τους. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη γι αυτά που ίσως τους στέρηση σε όλη αυτή τη διαδρομή μου, βάζοντας κάποιες φορές τις ανάγκες τους σε δεύτερη μοίρα έναντι του υπηρεσιακού καθήκοντος,
τέλος, σε όλους τους κατοίκους της Σαντορίνης, τους συμπατριώτες μου όπως τους θεωρώ, παρά το γεγονός ότι κατάγομαι από τη Νάξο, γιατί ζώντας κοντά τους από πολύ μικρή ηλικία γαλουχήθηκα από τις αξίες που τους διακρίνουν όπως η πίστη στο Θεό, η εργατικότητα, η εντιμότητα, η αλληλεγγύη, η απλότητα, θέλοντας παράλληλα να διαβεβαιώσω όσους εξ αυτών στενοχώρησα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ότι αυτό δεν έγινε σκόπιμα αλλά στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου.

Εύχομαι σε όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική πρόοδο.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.