Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της πολεοδομίας Σύρου για τα αυθαίρετα στη Μύκονο

dimos mykonou
admin
09/03/2017 12:09
  •  
  •  
  •  

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν σήμερα ο πρώην διευθυντής της πολεοδομίας Σύρου Δημήτρης Μπουντούρης και ο πρώην αναπληρωτής, Κυριάκος Δικτυόπουλος, για τη μεγάλη υπόθεση με τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Συγκατηγορούμενοί τους είναι οι σύζυγοι των δύο πολεοδόμων, στην περίπτωση του Δικτυόπουλου και τα δύο παιδιά του, ακόμη ένας υπάλληλος της «αμαρτωλής» πολεοδομίας, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας επιχειρηματίας από τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται συνολικά αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η μακρόχρονη δικαστική έρευνα αποκάλυψε, ότι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι εισέπρατταν ποσά για να εκδώσουν ή να αναθεωρήσουν οικοδομικές άδειες και να κλείνουν τα μάτια σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες επιχειρήσεων και πολυτελών εξοχικών κατοικιών κυρίως στη Μύκονο, τη Σύρο και άλλα νησιά.

Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στη Σύρο και χαρακτηριστικό της σπουδαιότητάς της είναι το γεγονός, ότι οι μάρτυρες ξεπερνούν τους εκατό.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 18 times, 1 visits today)