Ανακατατάξεις στον δήμο Σύρου-Ερμούπολης

dimarxeio syros
admin
28/02/2017 23:58
 
 
 

 

Από σήμερα και μέχρι τις 31/08/2019 θα διαρκέσει η θητεία των αντιδημάρχων του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, οι οποίοι ορίστηκαν εκ νέου με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού.
Αλέξης Αθανασίου, Μάριος Βουτσίνος, Γιώργος Παπαμανώλης και Θωμαή Μενδρινού παρέμειναν στις θέσεις τους, ενώ τον Σταύρο Γουσγουνέλη (αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης) αντικατέστησε ο Φραγκίσκος Βακόνδιος. Ωστόσο, ο κ. Γουσγουνέλης ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των θεμάτων πολεοδομικού σχεδιασμού και ελέγχου και αδειών δόμησης. Οι υπόλοιποι δύο εντεταλμένοι σύμβουλοι (κ.κ. Γουλιέλμος Πρίντεζης και Απόστολος Ρουσσουνέλος) παραμένουν ως έχουν (δείτε τη σχετική απόφαση).

Γ. Μαραγκός: «Θα αντιπαραταχθούμε με σθένος στα προβλήματα της Σύρου»
Με αφορμή τον επαναπροσδιορισμό των προσώπων στις θέσεις ευθύνης του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο δήμαρχος κ. Μαραγκός προχώρησε στη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης, μέσω της οποίας αφενός ευχαριστεί όσους εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την ανάπτυξη της Σύρου κι αφετέρου αναφέρει τα έργα υποδομής που θα υλοποιηθούν στο νησί. Επιπλέον, κάνει ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του κ. Γουσγουνέλη, ως αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.
«Έχουμε την απόλυτη πεποίθηση ότι και κατά το υπολειπόμενο διάστημα της δημοτικής μας θητείας, θα αντιπαραταχθούμε με σθένος και αποφασιστικότητα στα προβλήματα του νησιού μας» επισημαίνει ο κ. Μαραγκός στην ανακοίνωση του, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
Μετά την πάροδο των πρώτων δυόμισι ετών, της δημοτικής μας θητείας στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, διάστημα κατά το οποίο η δημοτική αρχή προχώρησε στην υλοποίηση έργων και δράσεων και στην ανάληψη πρωτοβουλιών με βάση το όραμα, τους στόχους και τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει έναντι των δημοτών του νησιού μας, βάσει της κείμενης νομοθεσίας προχωρούμε στον επαναπροσδιορισμό των προσώπων, αιρετών και μη, τα οποία θα κληθούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στον Δήμο, στις Επιτροπές και στα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα και να σηκώσουν το βάρος υλοποίησης του δημοτικού έργου, για το δεύτερο ήμισυ της δημοτικής μας θητείας.
Στο σημείο αυτό, ως Δήμαρχος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι, από θέσεις ευθύνης, ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο, απαιτητικό και ευθυνοφόρο έργο του Δήμου μας, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Οι άνθρωποι αυτοί, κάτω από δύσκολες συνθήκες, πίστεψαν, ενστερνίστηκαν και συστρατεύτηκαν απροσχημάτιστα πίσω από τον κοινό μας στόχο, αυτόν της ανάπτυξης και προαγωγής του νησιού μας.
Ειδικότερα, κληθήκαμε σε ένα κλίμα σύμπνοιας και ομοψυχίας να αντιπαρατεθούμε με τα προβλήματα του νησιού μας και να ανταπεξέλθουμε σε σημαντικές προκλήσεις μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης και δημοσιονομικής κρίσης, με δραματικές περικοπές πόρων από το κεντρικό κράτος και με έντονο το στοιχείο της αβεβαιότητας σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Η αυλαία του νέου ξεκινήματος για το υπόλοιπο της δημοτικής μας θητείας, μας βρίσκει ενωμένους, δυνατούς και αποφασισμένους να συνεχίζουμε αταλάντευτα με το ίδιο σθένος και επιμονή, την υλοποίηση όσων έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους συμπολίτες και το νησί μας.
Στο σημείο αυτό, χωρίς τη παραμικρή πρόθεση διάκρισης απέναντι σε πρόσωπα και στελέχη της δημοτικής μας παράταξης, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, Σταύρο Γουσγουνέλη, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον χρέη Εντεταλμένου Συμβούλου, σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα για το νησί μας, αυτόν του Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Ελέγχου και Αδειών Δόμησης, για την καθοριστική συμβολή του όλο το προηγούμενο διάστημα, στην προώθηση του δημοτικού μας έργου, στον τομέα ευθύνης του.
Πιο συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2017 ο Δήμος μας, διαμέσου των Τεχνικών Υπηρεσιών του, ολοκλήρωσε πολλά και σημαντικά έργα υποδομής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, και παρά τον άμεσο κίνδυνο απώλειας κοινοτικών πόρων, εξαιτίας σοβαρών καθυστερήσεων που είχαν διαπιστωθεί στην ωρίμανση και δημοπράτησή τους, αλλά και της έντονης πολιτικής αβεβαιότητας το 2015, ελαχιστοποιήσαμε την απώλεια κοινοτικών πόρων.
Παράλληλα, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και στην ωρίμανση νέων έργων, όπως και στην εξασφάλιση των απαιτούμενων εγκρίσεων, αδειοδοτήσεων και μελετών για έργα τα οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακούγαμε ή είχε ανάγκη το νησί μας και σίγουρα δεν είχαμε τη προοπτική να τα δούμε να υλοποιούνται.
Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά κρίνουμε σκόπιμο αναφοράς, την έναρξη δημοπράτησης, εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, του έργου κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης, προϋπολογισμού 2,5εκ. ευρώ, τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ στη θέση «Κοράκι», προϋπολογισμού 6εκ. ευρώ, και τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, την πλήρη και απόλυτη ωρίμανση του έργου αναβάθμισης του αεροδρομίου μας, προϋπολογισμού 2,3εκ. ευρώ, σε επίπεδο εγκρίσεων, αδειοδοτήσεων και μελετών, την ένταξη και χρηματοδότηση, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΣ και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, του έργου αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης Φοίνικα και Ποσειδωνίας, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ και την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας του λιμένα της Ερμούπολης, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας προϋπολογισμού 1,2εκ. ευρώ, καθώς και άλλα σημαντικά έργα.
Για όλα τα παραπάνω καθώς και για άλλα έργα και παρεμβάσεις μικρότερης εμβέλειας, που θα υλοποιηθούν σε όλη τη γεωγραφική περιφέρεια του νησιού μας το επόμενο διάστημα, η συμβολή του Σταύρου Γουσγουνέλη και των αρμοδίων υπηρεσιών, υπό την καθοδήγησή του, ήταν αδιαμφισβήτητη και καθοριστική.
Τόσο ο ίδιος προσωπικά, ως Δήμαρχος, όσο και το σύνολο των στελεχών της δημοτικής αρχής, έχουμε την απόλυτη πεποίθηση ότι και κατά το υπολειπόμενο διάστημα της δημοτικής μας θητείας, θα αντιπαραταχθούμε με σθένος και αποφασιστικότητα στα προβλήματα του νησιού μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία, δύναμη και αντοχή, ώστε με πίστη και επιμονή να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων.
Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*