Σε αναβρασμό η Πάρος για τις ανεμογεννήτριες – «τέρατα»

admin
22/02/2017 09:46
 
 
 

Αποφασισμένοι να διαφυλάξουν το φυσικό περιβάλλον του νησιού και – σε τελική ανάλυση – τον πολιτισμό του, εμφανίζονται οι κάτοικοι της Πάρου, οι οποίοι αντιτίθεται στη δημιουργία μεγάλου αιολικού πάρκου, με ανεμογεννήτριες τεραστίων διαστάσεων.
Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, που είναι και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής για τις Ανεμογεννήτριες. Σύμφωνα με τον κ. Κωβαίο, η δημιουργία των μεγάλων αιολικών πάρκων σε Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία τους και θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική ανάπτυξη τους.
«Έχουμε, τουλάχιστον, ηθική υποχρέωση να διαφυλάξουμε τον τόπο μας. Είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, αλλά όχι πάνω στα νησιά. Υπάρχουν χίλια δυο πράγματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να παράξουμε ενέργεια. Δεν θέλουμε να γίνουμε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωβαίος, χαρακτηρίζοντας «τέρατα» αυτές τις ανεμογεννήτριες που θα παράγουν, όπως είπε, πολύ περισσότερο ρεύμα απ’ όσο χρειάζεται το νησί.

Ανοικτή συζήτηση για τις Ανεμογεννήτριες
Για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ανοιχτή συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Πάρου.
Ο κ. Κωβαίος και η Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες καλούν όλους τους φορείς και συλλόγους του νησιού να συμμετέχουν, με σκοπό τον συντονισμό της δράσης τους, τη στήριξη των πρωτοβουλιών για την ανάκληση των αδειών παραγωγής και εγκατάστασης βιομηχανικών ΑΠΕ που έχουν εκδοθεί, καθώς και τον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων για την παρεμπόδιση της εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων στην Πάρο και της επικείμενης εισβολής μηχανημάτων βαρέως τύπου στο νησί.
Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες, εκτός από τον δικαστικό αγώνα, έχει εντείνει τις δράσεις της με την οργάνωση ομιλιών σε κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα, τη διεξαγωγή διαδικτυακού ψηφίσματος ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και πρόσφατα τη συγκέντρωση υπογραφών στο δημαρχείο της Πάρου.
«Θέλουμε κατάργηση του νόμου. Το “πάγωμα” δεν μου λέει κάτι, σημαίνει ότι είμαστε εν αναμονή» κατέληξε ο κ. Κωβαίος.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*