Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στη Φολέγανδρο

folegandros
admin
10/02/2017 9:23
  •  
  •  
  •  

Προγραμματική Σύμβαση, ύψους 537.000 ευρώ, υπέγραψε με τον Δήμο Φολεγάνδρου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει να κατασκευάσει το έργο «Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου».
Η Περιφέρεια εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου με πόρους του ΕΣΠΑ τον Οκτώβριο του 2016, εντάσσοντας το στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και μέσω της προγραμματικής σύμβασης αναλαμβάνει την ωρίμανση του έργου (σύνταξη μελετών, λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων), τη διενέργεια των διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου, τη διαχείριση και παρακολούθηση υλοποίησης του έργου, την παραλαβή και παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία στον Δήμο Φολεγάνδρου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του έργου μετά την ολοκλήρωσή του. Η διάρκεια της σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και λήγει με την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου.

Tο «προφίλ» του έργου
Το έργο «Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου» αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των οικισμών Αγκάλης και Άνω Μεριάς. Η ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης των δύο οικισμών με τους οικισμούς της Χώρας και κατ’ επέκταση και του Καραβοστάση, με κλειστούς αγωγούς συνολικού μήκους 5.317 μέτρων, θα τους δώσει τη δυνατότητα να υδροδοτηθούν από τις δύο υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες βρίσκονται στον Καραβοστάση, αποκτώντας έτσι σταθερή ποσότητα και ποιότητα παρεχόμενου νερού, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει στην ορθολογική διαχείριση και στη μείωση των απωλειών του δικτύου.
Το υπόγειο δίκτυο κλειστών αγωγών ύδρευσης, ξεκινά από την υφιστάμενη δεξαμενή της Χώρας (θέση ελικοδρομίου) και ακολουθώντας τη διαδρομή του οδικού δικτύου προς τον οικισμό της Αγκάλης, τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού της Άνω Μεριάς.
Προβλέπεται, επίσης, η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου ύδρευσης. Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από τις βελτιωμένες υπηρεσίες ύδρευσης είναι 765 άτομα.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.