Το λιμάνι της Σαντορίνης αντικείμενο συνάντησης στο υπουργείο Ναυτιλίας

athinio limani santorini
admin
27/12/2016 13:33
 
 
 

Η επέκταση (προς τη θάλασσα) κατά 17 μέτρα του χερσαίου χώρου του λιμανιού της Σαντορίνης αποφασίστηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουρουμπλής, ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Λαμπρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σαντορίνης κ. Ζωρζος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων, υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση του λιμανιού, ενώ επισημάνθηκε ότι η επέκταση του χερσαίου χώρου θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού. Επιπλέον, τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του έργου αυτού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών.

syskepsi limani santorinis
Για την παρακολούθηση των εξελίξεων και τον συντονισμό των ενεργειών συστάθηκε ολιγομελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «με την ολοκλήρωση του έργου, η Σαντορίνη θα έχει ένα λειτουργικό και προπάντων ασφαλές λιμάνι».

(Visited 325 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*