Άννα Μαυρουδή: «Να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική βάση στα νησιά»

admin
17/02/2015 09:04
 
 
 

Την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης στα νησιά, μέσω συνεργασιών και αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, πρότεινε η περιφερειακή σύμβουλος της «Νησιωτικής Ανατροπής» Άννα Μαυρουδή.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, υποστήριξε ότι έφτασε η ώρα να θεσπιστεί ένα δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο, που θα προβλέπει ρήτρα νησιωτικότητας, ώστε με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και τη δημιουργία των απαραίτητων συνεργειών και συνεργασιών, να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης στα νησιά.

«Θα πρέπει,για παράδειγμα, να διεκδικήσουμε μέσω της αναθεώρησης του ΣΕΣ 2014-2020 την εφαρμογή της δράσης “Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων” η οποία αν και προβλέπεται ως εργαλείο στο πλησιέστερο για τον πολίτη επίπεδο, έχει εξαιρεθεί από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου» επεσήμανε η κ. Μαυρουδή, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των τοπικών φορέων και των πολιτών.

«Σε όλα αυτά οι σύλλογοι και οι ενώσεις, τα επαγγελματικά σωματεία οι συνδικαλιστικοί φορείς, αλλά και οι απλοί πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην διαμόρφωση πολιτικών, να συνδιαμορφώνουν προτεραιότητες και να αλληλοενημέρωνονται με την τοπική αυτοδιοίκηση μακριά από πελατειακά δίκτυα και συντεχνιακές λογικές. Αυτή θα είναι και η συμβολή του τόπου μας για περισσότερη δημοκρατία, πρόοδο, κοινωνική δικαιοσύνη» επεσήμανε η κ. Μαυρουδή.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*