Γιάννης Ρούσσος: «Επιλέγουμε να μην σηκώσουμε ψηλά τα χέρια»

royssos giannis
admin
22/12/2016 11:56
 
 
 

Την πρόθεση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να συνεχίσει να προσφέρει ανταποδοτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα μέλη του, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, εξέφρασε ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Ρούσσος, σε μήνυμα του προς τους επαγγελματίες του νομού.

Ο κ. Ρούσσος αναγνώρισε ότι το 2016 ήταν «μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά», με τους νησιώτες να βιώνουν έντονα τον αντίκτυπο από την επιβολή των νέων μέτρων, ενώ προέβλεψε ότι και η νέα χρονιά δεν θα είναι εύκολη για την κυκλαδική επιχειρηματικότητα, καθώς δεν πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα.
Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, «η πολιτεία αποτυγχάνει να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το πολύπλοκο ζήτημα της νησιωτικότητας», ωστόσο τόνισε στη συνέχεια ότι η παραίτηση «δεν αποτελεί επιλογή» για τον φορέα που θα συνεχίσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τα μέλη του.
Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Ρούσσου έχει ως εξής:

Αγαπητές Αναγνώστριες,
Αγαπητοί Αναγνώστες,
Όπως ισχύει για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, έτσι και για εμάς στις Κυκλάδες, και συγκεκριμένα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες, την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει ελπίδα για αυξημένη αγοραστική κίνηση.
Είναι αλήθεια ότι το 2016 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά τόσο για την επιχειρηματικότητα, όσο και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς οι νησιώτες, έχουμε νιώσει και συνεχίζουμε να νιώθουμε «στο πετσί μας» τον αντίκτυπο των νέων μέτρων και των συνεχώς μεταβαλλόμενων δεδομένων. Η έννοια της νησιωτικότητας παραμένει ένα πολύπλοκο ζήτημα το οποίο συστηματικά η ελληνική πολιτεία αποτυγχάνει να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα. Στην περιοχή μας όλοι οι κλάδοι της επιχειρηματικής δραστηριότητας έχουν επηρεαστεί από αυτές τις πολιτικές.
Η νέα χρονιά δεν προβλέπεται να είναι ευκολότερη. Τα εμπόδια για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα είναι πολλαπλά, τα ανοιχτά ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης είναι σύνθετα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Κυκλαδίτης επιχειρηματίας σε όποιο κλάδο κι αν δραστηριοποιείται (εμπόριο, τουρισμός, υπηρεσίες, πρωτογενής παραγωγή κ.ά.) είναι δεδομένες. Αντίστοιχες δυσκολίες αντιμετωπίζει και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ως ο αρμόδιος φορέας για την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή, καθώς τα έσοδά του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του.
Παρ’ όλα αυτά, το να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά δεν αποτελεί επιλογή για εμάς. Οι ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε στα μέλη μας είναι υψηλής ποιότητας και προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών επιχειρηματιών – και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να συνεχίσουμε να τις προσφέρουμε. Για να πάρετε μια γεύση, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την εκπομπή-αφιέρωμα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στο Επιμελητήριο Κυκλάδων προκειμένου να αποκτήσετε μια πληρέστερη εικόνα για το έργο και τις υπηρεσίες μας.
Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Υγεία για το 2017!

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος
Γιάννης Ρούσσος

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*