Ο δήμος Μυκόνου χορηγεί επιδόματα σε δημότες που έχουν ανάγκη

mykonos dimarheio
admin
12/12/2016 11:03
  •  
  •  
  •  

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου για την ενίσχυση των δημοτών του νησιού που έχουν ανάγκη και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Μυκόνου διέθεσε, για άλλη μία χρονιά, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την κάλυψη βασικών αναγκών τους.

Επισημαίνεται ότι, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, το ύψος των διατιθέμενων κονδυλίων έχει αυξηθεί και τα επιδόματα συνολικά ανέρχονται στις 50.000 ευρώ, γεγονός που σε συνδυασμό με την απαλλαγή -που ήδη θεσπίστηκε από το 2014- των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ κ.λπ.) από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος στα δημοτικά τέλη, καταδεικνύει την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και ευαισθητοποίηση της πολιτικής της δημοτικής αρχής Μυκόνου.

Στο ίδιο πνεύμα ο δήμος ιδρύει και το κοινωνικό φαρμακείο, το οποίο σύντομα θα εξυπηρετήσει αυτούς που έχουν ανάγκη.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά ότι «η στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη είναι μία αυτονόητη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για όλους όσους πιστεύουν, ότι ο βασικός ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά όμως για το νησί μας, που είναι κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, αποτελεί και ένα μεγάλο στοίχημα κανένας συμπολίτης μας να μην αισθάνεται και να μην είναι μόνος, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουμε με βάση και τη διεθνή εμπειρία την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε τα επόμενα δύο χρόνια να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα και στήριξη για τους απόρους συμπολίτες μας».

(Visited 9 times, 1 visits today)