Στούντιο χολιγουντιανών προδιαγραφών στη Σύρο

syros limani ermoypoli
admin
30/11/2016 17:30
 
 
 

Τα μέγιστα θα ωφεληθούν η Σύρος, οι Κυκλάδες αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, από την σημαντική επένδυση που προτίθεται να κάνει ομάδα γνωστών και καταξιωμένων παραγωγών και σκηνοθετών του Χόλιγουντ, οι οποίοι κατέθεσαν στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου πρόταση δημιουργίας δύο μόνιμων στούντιο παραγωγής ταινιών στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η έμπνευση της ιδέας αυτής ανήκει στον Steven Bernstein. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο κορυφαίος σκηνοθέτης-παραγωγός φιλοξενήθηκε από Έλληνες φίλους του στη Σύρο και κυριολεκτικά μαγεύτηκε τόσο από το αστικό τοπίο και την αρχιτεκτονική της Ερμούπολης, όσο κι από το φυσικό περιβάλλον του νησιού, χαρακτηρίζοντας το ως ένα υπαίθριο φυσικό στούντιο.
Τρεις ακόμη λόγοι που συνέβαλαν στο να πάρει την απόφαση να προχωρήσει το project με τον τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στις Κυκλάδες» είναι οι καλές καιρικές συνθήκες, η ύπαρξη πληθώρας επαγγελμάτων στη Σύρο που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή μιας ταινίας, καθώς και τα κοντινά νησιά που προσφέρονται για επιπλέον εξωτερικά γυρίσματα.
«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ποια θα είναι τα οφέλη και τα άμεσα έσοδα από αυτή την επένδυση και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να πραγματοποιηθεί» δήλωσε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 o αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος μαζί με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο κατέθεσε μια πλήρη τεχνοκρατική μελέτη της πρότασης στο υπουργείο Τουρισμού και την αρμόδια υπουργό Έλενα Κουντουρά, ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την απρόσκοπτη υλοποίηση της.
«Η κ. Κουντουρά το είδε πάρα πολύ θετικά […] Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το ελάχιστο, κάτι πολύ εύκολο, μια νομοθετική ρύθμιση […] Οι επενδυτές ζητούν εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή στον χώρο του θεάματος, ζητούν το αυτονόητο που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και πιστεύω ότι θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ξεκινήσουν και οι επίσημες συζητήσεις» ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης.
Στο σημείο αυτό ας σημειωθεί ότι το ύψος της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητες επιπλέον χρηματοδότησης ακόμη και από ευρωπαϊκά προγράμματα. Επιπλέον, εκτός από τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο, η πρόταση περιλαμβάνει δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου με σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η παραγωγή δύο ταινιών ακόμη και μέσα στο 2017.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*