Ανησυχία του αερολιμενάρχη Πάρου για το νέο αεροδρόμιο του νησιού

pyrgos elexou aerodromio parou 1
admin
03/11/2016 15:32
 
 
 

Σε δηλώσεις «φωτιά» προέβη ο Αερολιμενάρχης Πάρου κ. Κώστας Λεοντίδης, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κ. Λεοντίδης μίλησε στο psts.gr και υπήρξε καταπέλτης τονίζοντας επισταμένως τις σοβαρές κατασκευαστικές ανεπάρκειες και δυσλειτουργίες που σχετίζονται άμεσα με τις συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας του καινούριου αεροδρομίου.

Ο Αερολιμενάρχης Πάρου, κρούοντας από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μέλλει γενέσθαι κατά το προσεχές καλοκαίρι, επισήμανε την τεράστια ανεπάρκεια χώρων στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις. Αν και το περασμένο καλοκαίρι το αεροδρόμιο λειτούργησε από τα μέσα περίπου της σεζόν (από τα τέλη Ιουλίου) και είχαμε μόνο 4 – 5 προσαπογειώσεις την ημέρα, το επιβατικό κοινό ασφυκτιούσε και σημειώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες ελλείψει ικανών χώρων. Τι θα γίνει λοιπόν κατά το καλοκαίρι του 2017 όταν προβλέπεται να εκτελούνται 15 – 16 προσαπογειώσεις καθημερινά;

Ο κ. Λεοντίδης σημειώνει ότι παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων αλλά και διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου ότι θα ξεκινούσαν τον Οκτώβριο εργασίες επέκτασης που θα διπλασίαζαν το χώρο των κτηρίων από 750 τ.μ. που είναι σήμερα, σε 1500 τ.μ., δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Εκτός αυτού, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου λειτουργεί προβληματικά. Στην ασθενή βροχόπτωση της 31ης Οκτωβρίου, η βόρεια πλευρά του πλημμύρισε και τα νερά μέσω της εσωτερικής σκάλας προχώρησαν στον κάτω όροφο.
Η κατασκευαστική προχειρότητα όμως δεν σταματά εδώ… Δεν έχει προβλεφτεί ειδική εξωτερική ράμπα για τον αναγκαίο καθαρισμό των τζαμιών του πύργου ελέγχου ενώ παράλληλα η κακή ποιότητά τους, καθώς είναι μη απορροφητικά, δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων ειδικά το καλοκαίρι.

Οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει πρόχειρα, «αυτοσχέδια» χαρτόνια για να προστατευτούν από την αντηλιά προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους…

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*