Μαθήματα παραδοσιακής ιστιοπλοΐας από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου

admin
12/02/2015 13:40
 
 
 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινά μαθήματα Παραδοσιακής ιστιοπλοΐας, με την 1η σειρά ΣΙΑΘ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ, στις 24 Φεβρουαρίου (20:30). 

Σκοπός της σχολής είναι η εκμάθηση της Παραδοσιακής Ιστιοπλοΐας, η ανάδειξη της νησιώτικης πολιτιστικής κληρονομιάς, η διάσωση των παραδοσιακών σκαριών και η επιβίωση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την ναυπήγηση τους.  

Ιδιαίτερα στη Σύρο, με την τεράστια ναυπηγική παράδοση, έχει σημασία να συνδεθούν οι μεγάλες επιτυχίες της παραδοσιακής ναυπηγικής ζώνης του νησιού του παρελθόντος, με τα κελεύσματα του σήμερα για ανάπτυξη με σεβασμό στην παράδοση.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 ώρες θεωρητικών και 50 ώρες πρακτικών μαθημάτων. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα και ακολουθούν πρακτικά μαθήματα με παραδοσιακό σκάφος. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα γίνει ενημερωτική συνάντηση για τους στόχους της σχολής στα γραφεία του Ν.Ο. Σύρου. 

Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες Παραδοσιακών Σκαφών – Καϊκιών και Λατινιών ή εκπαιδευτικά ταξίδια με σκάφη του Ν.Ο. Σύρου.  

Χορηγείται αναγνωρισμένο πτυχίο Κυβερνήτη Παραδοσιακού Σκάφους.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Ακτή Καταδρομικού «Έλλη» 9 (Δίπλα στο Λιμεναρχείο) –  Ερμούπολη. Τηλ. 22810 88666 (10-1μ.μ) Ράνια Κρητικού, Κιν: 6972204356 Μίλτος Σακελλαρίου.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*