Παρουσία Καμμένου, Πολάκη και Σπίρτζη τα εγκαίνια της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο (φώτο)

vasi ekav syros 6
admin
24/10/2016 17:40
 
 
 

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Μεταφορών ολοκληρώθηκε η τελετή των εγκαινίων της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου του νησιού.
Παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε τη βάση ως «πολύτιμο δώρο» για τη Σύρο και τις Κυκλάδες, καθώς αφορά στο «πολύτιμο αγαθό» της υγείας.
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές κ.κ. Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Όλγα Ιορδανίδου, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτα Μπουραντά, ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου Κωνσταντίνος Απιδόπουλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Σύρου, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας κ.α.

vasi ekav syros 21

Πολλαπλά τα οφέλη για τα νησιά
Κοινή συνιστάμενη των χαιρετισμών που απηύθυναν οι κ.κ. Καμμένος, Πολάκης, Σπίρτζης, Μαραγκός, αλλά και ο Καθολικός Επίσκοπος, η διοικήτρια του Γ.Ν. Σύρου και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ήταν ότι η ύπαρξη μόνιμης βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο (μία από τις τρεις βάσεις που θα υπάρχουν στο Αιγαίο) αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη για τα νησιά, η οποία θα συμβάλλει στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους τους, αλλά και στους επισκέπτες τους,
Επιπλέον, όπως σημείωσαν, θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο αντιμετώπισης έκτακτων ιατρικών περιστατικών, ώστε να μην χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές, ενώ θα αναβαθμίσει και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στις υπάρχουσες υγειονομικές μονάδες (όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο της Σύρου) που θα ενισχυθούν με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημανθεί η διαβεβαίωση του κ. Καμμένου ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το άρθρο 101 του Συντάγματος, καθώς και η δήλωση του κ. Πολάκη ότι η βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο εντάσσεται στην υλοποίηση πολιτικών που θα συμβάλλουν στο να απαλυνθούν όσα νομοθετήθηκαν εναντίον των νησιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, η βάση είναι «το δεύτερο ορατό, υλικό και μετρήσιμο πράγμα στήριξης της υγείας στις Κυκλάδες, μετά το νοσοκομείο της Σαντορίνης, με πολλαπλά οφέλη όπως τον γρήγορο χρόνο ανταπόκρισης και την οικονομία κλίμακος».

vasi ekav syros 1

Η πτητική βάση ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των νησιών, αλλά και των γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, που έγινε πλέον πραγματικότητα, καθώς ξεκίνησε η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αερόδρομιο της Σύρου. O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο δαπανώνται 11 εκατ. ευρώ για αεροδιακομιδές, καθώς και δύο εκατ. ευρώ για μεταφορές με πλωτά μέσα. Ταυτόχρονα, θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες.

vasi ekav syros 2

vasi ekav syros 3

vasi ekav syros 4

vasi ekav syros 5

vasi ekav syros 7

vasi ekav syros 8

vasi ekav syros 9

vasi ekav syros 10

vasi ekav syros 11

vasi ekav syros 12

vasi ekav syros 13

vasi ekav syros 14

vasi ekav syros 15

vasi ekav syros 16

vasi ekav syros 17

vasi ekav syros 18

vasi ekav syros 19

vasi ekav syros 20

vasi ekav syros 22

vasi ekav syros 23

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*