Συνάντηση Καμμένου – Μαραγκού στη Βουλή

kammenos maragkos boyli
admin
20/10/2016 21:15
 
 
 

Συνάντηση μίας ώρας είχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, στο γραφείο του υπουργού στη Βουλή.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τόσο η οργάνωση και λειτουργία της Μόνιμης Βάσης Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της την προσεχή Δευτέρα 24 Οκτωβρίου με έδρα τη Σύρο και περιοχή εμβέλειας τις Κυκλάδες, όσο και οι πρόσφατες εξελίξεις στο ναυπηγείο του Νεωρίου.

Ικανοποιήθηκε ένα αίτημα δεκαετιών
Ο κ. Μαραγκός ενημέρωσε τον υπουργό για το σύνολο των τεχνικών παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου της Σύρου, με ευθύνη του Δήμου και σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το ΕΚΑΒ.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την παραχώρηση του υπερσύγχρονου ελικοπτέρου, τύπου NH-90 της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο θα έχει ως βάση τη Σύρο και θα χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των επειγουσών αεροδιακομιδών, ένα αίτημα δεκαετιών των νησιών που επιτέλους ικανοποιείται και θα συμβάλλει κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Αίτημα για σύγκληση κυβερνητικής διάσκεψης με θέμα το Νεώριο
Επιπλέον, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης παρέδωσε στον κ. Καμμένο το Σύμφωνο Στήριξης και το Κείμενο Στήριξης του Ναυπηγείου, με το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν και υπερψηφίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζήτησε δε, από τον υπουργό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την σύγκληση κυβερνητικής διάσκεψης, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, της διοίκησης και των εργαζομένων της επιχείρησης, με σκοπό την άμεση εξεύρεση λύσεων στα αιτήματα των εργαζομένων της επιχείρησης.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*