Δημιουργείται Κοινωνικό Φαρμακείο στη Μύκονο

farmaka
admin
12/10/2016 10:26
 
 
 

Τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στο δήμο Μυκόνου, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 126.360 ευρώ, ενέταξε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014- 2020» ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η συγκεκριμένη δομή θα παρέχει σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα και μια φορά τον μήνα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Ωφελούμενοι είναι άτομα και νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, είτε στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, τα οποία θα επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων οικονομικοκοινωνικών κριτηρίων.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί στο Δημοτικό Κατάστημα στο Γυαλό Μυκόνου – Ακτή Καμπάνη και θα στελεχωθεί από ένα φαρμακοποιό και κοινωνικό λειτουργό ή βοηθό φαρμακοποιού. Θα διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσής του που θα διασυνδεθεί με το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης ωφελουμένων, το οποίο θα λειτουργήσει κεντρικά, στο Υπουργείο Εργασίας (Γενική Γραμματεία Πρόνοιας), ώστε από τα στατιστικά στοιχεία που θα προκύπτουν, να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα και η απόδοση της λειτουργίας της δομής.
Απώτερος στόχος του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο». Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 126.360 ευρώ και καλύπτει την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου για την τριετία από 01/12/2016 έως 30/11/2019.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*