Συνεδρίαση της Επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις ανεμογεννήτριες

synedriasi gia ape
admin
08/10/2016 21:10
 
 
 

Με θέμα την ενδεχόμενη εγκατάσταση στην Πάρο Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνεδρίασε για δεύτερη φαρά η δημοτική Επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες.

Πιο αναλυτικά κατά τη συνεδρίαση που έγινε στο γραφείο του δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

1. Ενημέρωση για την πορεία δημιουργίας ολιγόλεπτου βίντεο για ενημέρωση από τη χρήση των Β.Α.Π.Ε.
2. Ανάπτυξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος – κοινοποίηση στην κοινωνία.
3. Καθορισμός στόχου.
4. Προγραμματισμός.

Για το 1ο θέμα αποφασίστηκε να αναλάβουν μέλη της Επιτροπής σε συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο να προχωρήσουν στη δημιουργία ολιγόλεπτου βίντεο που θα ενημερώνει για τις συνέπειες της εγκατάστασης στο νησί των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.). Το συγκεκριμένο βίντεο θα μοιραστεί σε όλα τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί ο Παριανός πολίτης να ενημερωθεί έστω και ως πρόκληση – πρόσκληση για την αναζήτηση της κρυφής πραγματικότητας.

Για το 2ο θέμα αποφασίστηκε να ενημερωθεί η κοινωνία ώστε ο πολίτης να αποκτήσει συνείδηση του προβλήματος καθώς οι συνέπειες από την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στο νησί θα αποφέρει πολυεπίπεδες συνέπειες στη ζωή των κατοίκων. Η ενημέρωση αυτή θα πραγματοποιηθεί με επισκέψεις της Επιτροπής σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες ύστερα από συνεννόηση με τους Προέδρους, με επαφές με τους δύο Συλλόγους των Εκπαιδευτικών ώστε να μεταλαμπαδεύσουν την πραγματική γνώση στα παιδιά, με συνάντηση με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων και τέλος με ανοιχτή συζήτηση ενημέρωση που θα γίνει στην αίθουσα του Αρχιλόχου και όπου αλλού χρειαστεί. Πρέπει να γίνει σαφές ότι όλη η κοινωνία χρειάζεται να είναι ενωμένη απέναντι σ’ αυτό όποτε κι αν έρθει. Η ενεργή συμμετοχή του πολίτη θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα κτιστεί η επικοινωνιακή πολιτική που θα αναπτυχθεί τόσο από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο όσο και από τον έπαρχο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου προς την κεντρική διοίκηση με ταυτόχρονη ενεργοποίηση των τοπικών βουλευτών.

Για το 3ο θέμα αποφασίστηκε ότι ο στόχος πρέπει να καθοριστεί πρώτα απ’ όλα στο πλαίσιο της ενεργειακής αυτάρκειας του τόπου χωρίς να βάλλουμε τυφλά εναντίον των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας υπολογίζοντας το συνολικό όφελος της κοινωνίας.

Για το 4ο θέμα συμφωνήθηκε να οριστεί το ημερολογιακό πρόγραμμα δράσεων της Επιτροπής.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*