Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος: «Θα αγωνιστούμε για την επιβίωση του Νεωρίου»

neorio 2
admin
30/09/2016 14:03
 
 
 

 

Σε γενική συνέλευση των εργαζομένων του Νεωρίου με θέμα την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του ναυπηγείου και την προοπτική βιωσιμότητάς του συμμετείχαν χθες οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.
Στη συνέλευση συμμετείχαν, επίσης, η διοίκηση της επιχείρησης, φορείς της Σύρου και εκπρόσωποι των τοπικών εκκλησιών. Μέσα σε έντονα τεταμένη ατμόσφαιρα, λόγω της αγανάκτησης των εργαζομένων που για μήνες παραμένουν απλήρωτοι, οι βουλευτές ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την κατακύρωση του διαγωνισμού για την επισκευή της πλωτής δεξαμενής του πολεμικού ναυτικού, καθώς και για τις θετικές προοπτικές σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον μεταβίβασης του ναυπηγείου.
Τους ενημέρωσαν επίσης για τη συγκρότηση της Γραμματείας για τη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική πολιτική στο πλαίσιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «δεσμεύτηκαν μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους φορείς του νησιού, αφενός μεν να μεταφέρουν στα συναρμόδια υπουργεία και μέχρι να υπάρξει οριστική κατάληξη, την απαίτηση να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του Νεωρίου και αφετέρου να αγωνιστούν για τη βιωσιμότητα του ναυπηγείου ώστε να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας».

(φωτό: αρχείου)

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*