Συνάντηση Γ. Λεονταρίτη με τον Πρέσβη της Ρουμανίας

leontaritis presbis roymanias 2
admin
30/09/2016 13:31
 
 
 

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu υποδέχθηκε σήμερα στη Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του πρώτου στο νησί.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με Περιφέρειες της Ρουμανίας, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των οικονομικών συνεργασιών, μέσω εμπορικών δεσμών και επιχειρηματικών σχεδίων.
Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε στον Πρέσβη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νοτίου Αιγαίου στην ανάπτυξη του τουρισμού, τονίζοντας τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η περιφερειακή αρχή για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και την προβολή των νησιών της Περιφέρειας. Επίσης, αναφέρθηκε στην πολιτική εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια με στόχο την ενδυνάμωση των εξαγωγών τοπικών προϊόντων και προσκάλεσε τον κ. Fatu να επισκεφθούν από κοινού και άλλα νησιά προκειμένου να διαπιστώσει τον πλούτο και τη μοναδικότητά τους.
Πρότεινε δε, τη διερεύνηση της προοπτικής οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών μέσω συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ρουμανίας, πρόταση που βρήκε θετική ανταπόκριση.

leontaritis presbis roymanias 1

«Η παρουσία του κ. Fatu στη Σύρο είναι δείγμα εμπιστοσύνης»
«Είναι ιδιαίτερη τιμή που υποδέχομαι στην έδρα της Περιφέρειας, στη Σύρο τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα. Μιας χώρας και ενός λαού που συνδέεται με την πατρίδα μας μέσω μακραίωνων, παραδοσιακών δεσμών στενής φιλίας, άριστης συνεργασίας και αταλάντευτης και αμοιβαίας αλληλεγγύης, που ενισχύονται σημαντικά μέσα από την κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία και προοπτική.
Με ιδιαίτερη χαρά έγινα κοινωνός της πρότασής του για την ίδρυση Προξενείου της Ρουμανίας επί τιμή στη Σύρο για τις Κυκλάδες, δεδομένης της αύξησης της ανταλλαγής πληθυσμού και της διευκόλυνσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και από τις δύο πλευρές.
Με την ευκαιρία της σημερινής σημαντικής επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Lucian Fatu, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να επιδιώξουμε να ενισχύσουμε κάθε είδους δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη οικονομικών, τουριστικών και πολιτιστικών δεσμών.
Καλωσορίσαμε τον Πρέσβη εκφράζοντας την πεποίθηση, την επιθυμία και τη βούλησή μας για εντατική και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των λαών μας. Η παρουσία του εδώ είναι δείγμα εμπιστοσύνης, απόδειξη της μακρόχρονης φιλίας και της συνεργασίας, ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει την ανάγκη να αισθανθεί στο πλευρό της φίλους και συμμάχους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λεονταρίτης, προσθέτοντας πως «ο Πρέσβης είναι ένας άνθρωπος που έδειξε να εκτιμά τη χώρα μας και να έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας».
Από την πλευρά του, ο κ. Fatu ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη για τη φιλόξενη υποδοχή, εξωτερίκευσε το θαυμασμό του για τις ομορφιές του νησιού, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική του και υπογράμμισε την ανάγκη τέτοιου είδους συνεργασιών που συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και δημιουργούν κοινά πεδία δράσης, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό ειδικά στη σημερινή γεωπολιτική και οικονομική συγκυρία.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*