Έτοιμο το έργο της τηλεθέρμανσης του δημοτικού κολυμβητηρίου στη Σύρο

maragkos printezis bakondios kolymbitirio 1
admin
26/09/2016 08:09
 
 
 

Αλλάζουν τα δεδομένα χρήσης του κολυμβητηρίου του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο οποίο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση το έργο της τηλεθέρμανσης, μέσω της απορριπτόμενης θερμότητας της ΔΕΗ, παρέχοντας νέες δυνατότητες στα παιδιά, τους νέους και τους αθλητές και συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Το προαναφερόμενο έργο σύγχρονων προδιαγραφών, που στηρίζεται στην πράσινη τεχνολογία, θα επιτρέψει τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τουλάχιστον 10 μήνες το χρόνο. Κλειστό θα παραμένει μόνο τους μήνες με έντονο κρύο, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Το εν λόγω σύστημα θερμαίνει το ζεστό νερό χρήσης του κολυμβητηρίου με δυνατότητα λειτουργίας – εφόσον απαιτείται – και για τη θέρμανση του κτιρίου.
Ωστόσο, λόγω του ότι δεν υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών, όσον αφορά στη θέρμανση της πισίνας μέσω της απορριπτόμενης ενέργειας από τη ΔΕΗ, η τρέχουσα χρονιά θα θεωρηθεί δοκιμαστική περίοδος.

maragkos printezis bakondios kolymbitirio 2

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα στις γηρασμένες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις»
Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης για το έργο της τηλεθέρμανσης, αναγνώρισε επίσης ότι «υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα στις γηρασμένες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας», τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Γι’ αυτό και – σύμφωνα με την ανακοίνωση – «δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και του δραματικού περιορισμού των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναζητά διαρκώς τρόπους αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του, ιεραρχώντας τις ανάγκες τους και επιδιώκοντας την ωρίμανση των αναγκαίων έργων (μελέτες, αδειοδοτήσεις), προκειμένου αφενός να εξασφαλίσει κατάλληλες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για παιδιά και αθλητές και αφετέρου να προάγει το αθλητικό πνεύμα».

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*