Σαντορίνη: Προσβάσιμη στα άτομα με κινητικά προβλήματα η παραλία της Περίσσας

seatrack perissa
admin
06/09/2016 07:43
 
 
 

Σύστημα SEATRAC που διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα τοποθετήθηκε στην παραλία της Περίσσας Εμπορείου Θήρας.

Η τοποθέτηση του SEATRAC μεταφέρθηκε από την παραλία του Αγίου Γεωργίου (όπου αρχικά είχε εγκατασταθεί) στην αρχή της παραλίας της Περίσσας, για περισσότερη ασφάλεια και προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Η υπεύθυνη δημοτική εταιρεία «ΓΕΩΘΗΡΑ» αποκατάστησε ήδη τις βλάβες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, καθώς και τις φθορές που προκλήθηκαν από την κλοπή του φωτοβολταϊκού στοιχείου που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο μηχανισμό.

Συγχαρητήριο μήνυμα Μανιού
Για την τοποθέτηση του συστήματος SEATRAC, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον δήμο Θήρας, αναφέροντας ότι αποτελεί «μια ενέργεια που δίνει προστιθέμενη αξία στον τόπο» αφού «η δημιουργία υποδομών από την πολιτεία που αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή, αναδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού ενός τόπου, μιας χώρας γενικότερα».
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής στο μήνυμα του προς τον δήμο Θήρας, «στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλει η κυβέρνηση, ανταποκριθήκατε άμεσα και ήδη έχουμε πολύ καλές ανταποκρίσεις από τους συλλόγους ΑμεΑ με στόχο μέχρι τον επόμενο χρόνο να πολλαπλασιαστούν οι παραλίες που θα εξυπηρετούν την προσβασιμότητα. Η επικοινωνία και η συνεργασία μπορούν να δώσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της χώρας».

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*