Ραγδαία επιδείνωση του καιρού στις Κυκλάδες – Που θα χιονίσει

admin
07/02/2015 22:49
 
 
 

 

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, χιόνια στα ορεινά και σταδιακά από βορρά προς νότο και στα πεδινά της Βόρειας, της Κεντρικής και της Στερεάς Ελλάδας, περιμένουμε τη Δευτέρα. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 2 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 11 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Από το μεσημέρι θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις φτάνοντας και τα 11 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά από το μεσημέρι και μετά σταδιακά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιόνια θα πέσουν κυρίως στα νησιά Άνδρος, Τήνος και Νάξος.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

 

Η πρόβλεψη αναλυτικά για τη Δευτέρα

 

 

Στις Κυκλάδες, η ΕΜΥ προβλέπει για τη Δευτέρα, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές των βορείων κυρίως Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 9 και τη νύχτα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Δείτε το έκτακτο δελτίο επικύνδινων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

 

 

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*