Μάρκος Κωβαίος για το νέο αεροδρόμιο Πάρου: «Κάναμε υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους ως οφείλαμε» (ηχητικό)

kobaios glezos broytsis mpizas aerodromio paroy
admin
26/07/2016 15:45
 
 
 

«Δεν έγιναν εγκαίνια. Κάναμε υποδοχή, όπως οφείλαμε, ως τοπική κοινωνία στο πρώτο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο νέο αεροδρόμιο» δήλωσε ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5, απαντώντας έτσι στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Οργάνωση Μελών Πάρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κωβαίος επισήμανε ότι όσοι παρέστησαν στην χθεσινή τελετή υποδοχής συγκινήθηκαν πάρα πολύ από το γεγονός ότι έγινε επιτέλους πραγματικότητα το όνειρο δεκαετιών και πρόσθεσε «ο κόσμος αγκάλιασε αυτό το έργο», το οποίο εκτός από την ώθηση που θα δώσει στην τουριστική ανάπτυξη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, θα συμβάλλει και στην εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Πάρου και της Αντιπάρου, αλλά και στους επισκέπτες. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος, σήμερα το πρωί προσγειώθηκε στο νέο αεροδρόμιο ένα C-130 προκειμένου να παραλάβει ιατρικό περιστατικό που έχρηζε μεταφοράς.

 

«Αν κάποιοι τα βλέπουν όλα με μιζέρια, δεν φταίμε εμείς»

Ο κ. Κωβαίος τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την Πάρο η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου που θα γίνουν την Παρασκευή, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται πρωθυπουργός στο νησί (σ.σ. το έχει επισκεφθεί και ο κ. Σημίτης, ως πρωθυπουργός πριν από χρόνια).

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η χθεσινή υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους ήταν περισσότερο «μια γιορτή για την τοπική κοινωνία», στην οποία είχαν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές του νομού (παρόλο που ανταποκρίθηκε μόνο ο κ. Βρούτσης), καθώς και όλοι όσοι διετέλεσαν έπαρχοι και δήμαρχοι, ενώ παρέστησαν και κάποιοι πολιτικοί που παραθερίζουν αυτή την περίοδο στην Πάρο,

«Αν κάποιοι τα βλέπουν όλα πολιτικά και με μια μιζέρια, δεν φταίμε εμείς […] Είναι τιμή για μας που θα έρθει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια. Είμαστε φιλόξενοι και θα τον προϋπαντήσουμε, αλλά θα του θέσουμε και θέματα που μας απασχολούν» είπε ο κ. Κωβαίος, ο οποίος θα ήθελε – όπως είπε – να είχε έρθει και ο κ. Τσίπρας με την πρώτη πτήση, παρόλο που αντιλαμβάνεται ότι «οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού είναι μεγάλες».

Τέλος, ο δήμαρχος της Πάρου εξέφρασε την άποψη ότι το πρωτοποριακό έργο του νέου αεροδρομίου υλοποιήθηκε από το υστέρημα του λαού του νησιού και αποτελεί απόδειξη ότι όλα είναι εφικτά και τα όποια εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους οι τοπικές κοινωνίες, η αυτοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας, υπό την «ομπρέλα» του κράτους.

{youtube}L-vLSUByeQI{/youtube}

(φωτό: parospress.blogspot.gr)

(Visited 100 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*