Επιβάτης στην πρώτη πτήση που προσγειώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου ο Γ. Χατζημάρκος

xatzimarkos neo aerodromio paroy 1
admin
25/07/2016 16:18
 
 
 

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, το οποίο αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Πάρο, την Αντίπαρο και ευρύτερα για τις Κυκλάδες, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο υποδομής που συνδέεται με την τουριστική και την εν γένει ανάπτυξη της νησιωτικής περιοχής.

Το νέο αεροδρόμιο δίνει τη δυνατότητα προσγείωσης – απογείωσης μεγαλύτερων αεροσκαφών, γεγονός που αυξάνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά την θερινή περίοδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αναβάθμιση της προσβασιμότητας θα αυξήσει την επιβατική κίνηση κατά 150.000 επιβάτες. Ο αεροσταθμός έκτασης 750 τ.μ. έχει προοπτική επέκτασης στα 5.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου.

Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου έχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αρχής γενομένης με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από τις 4 Αυγούστου.

 

xatzimarkos neo aerodromio paroy 2

«Μια καινούρια μέρα ξημέρωσε για την Πάρο»

Στην πρώτη επίσημη πτήση που προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου, επέβαινε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Ο περιφερειάρχης έφτασε νωρίς το πρωί στο νησί με την πτήση OA 60 και το 78θέσιο αεροσκάφος Dash 8 Q400 της Olympic Air, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου.

«Μια καινούρια αισιόδοξη ημέρα ξημέρωσε για την Πάρο και την Αντίπαρο και αυτό επετεύχθη με την συνεργασία του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του Παριανού λαού, του ιδιωτικού τομέα και της Οlympic Air, που κάλυψε το κόστος των τελευταίων εργασιών» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, αναδεικνύοντας την ουσιαστική συμβολή των κατοίκων του νησιού στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου, μέσω της σύστασης ΑΜΚΕ για την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούντο.

Μέσω της ΑΜΚΕ, η Olympic Air συνεισέφερε το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ για τις εργασίες κατασκευής της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και της υποδομής του νέου αερολιμένα.

Το έργο ξεκίνησε το 2012, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και της κατασκευής του νέου διαδρόμου από το Δημόσιο, στις αρχές του 2015, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Olympic Air, η οποία, εκτός από την συμβολή της στην κατασκευή των κτιριακών και Η/Μ εγκαταστάσεων, ανέλαβε και την συνολική επίβλεψη της προόδου του έργου, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αποπεράτωσης των εργασιών και της λειτουργίας του αεροδρομίου.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον περιφερειάρχη, στην πρώτη μέρα λειτουργίας του αεροδρομίου παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Aegean Air κ. Ευτύχης Βασιλάκης, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ο έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος και ο δήμαρχος Αντιπάρου Τάσος Φαρούπος.

xatzimarkos neo aerodromio paroy 3

xatzimarkos neo aerodromio paroy 4

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*