Στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Γ. Λεονταρίτη

leontaritis mitsotakis 1
admin
24/06/2016 12:10
  •  
  •  
  •  

Τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη Σύρο.

Συνοδευόμενος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, στην οποία έδωσαν συμμετείχαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μάρκος Δαδάος και Χρηστιάννα Πάπιτση.

 

Πληθώρα θεμάτων στην ατζέντα της συζήτησης

Θέματα που αφορούν στην ουσιαστική αναγνώριση και ενίσχυση της νησιωτικότητας, στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, καθώς και σε ζητήματα που σχετίζονται με τη συνολική λειτουργία του θεσμού της Περιφέρειας, με κύριο αίτημα την κατ’ εξαίρεση στελέχωση των υπηρεσιών, έθεσε ο κ. Λεονταρίτης στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο ενημέρωσε επίσης για τις πολιτικές και τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει η περιφερειακή αρχή από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται οι πρωτοβουλίες για την ίδρυση των υδατοδρομίων, την επιδότηση των θέσεων των γιατρών που υπηρετούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (με μηνιαία αποζημίωση από πόρους της Περιφέρειας), της παγκόσμιας καμπάνιας για τον τουρισμό (με έμφαση τη συνεργασία με το κορυφαίο διεθνώς ειδησεογραφικό δίκτυο CNN για την προβολή των νησιών μας) και την διεκδίκηση της ύψιστης πανευρωπαϊκής διάκρισης μέσω της υποψηφιότητας ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Ο αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφέρει στον πρόεδρο της ΝΔ το «βάρος» που κλήθηκε να σηκώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την έκρηξη των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας, να ζητήσει τη συμπαράστασή του στην αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων που παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με το κέντρο, καθώς και τη συνδρομή του στην έναρξη των εργασιών επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου και των έργων βελτίωσης και συντήρησης των αεροδρομίων της Πάρου, της Νάξου και της Μήλου.

leontaritis mitsotakis 2

«Να στηριχθεί το ναυπηγείο της Σύρου»

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Λεονταρίτης δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του για το μέλλον του ναυπηγείου της Σύρου, καλώντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στηρίξει τη διασφάλιση της λειτουργίας του και κατ’ επέκταση, τους εργαζόμενους του Νεωρίου και την τοπική οικονομία.

Στην κατακλείδα της τοποθέτησής του, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής να απενταχθεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από τον Στόχο 2 και τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις των κοινοτικών πόρων, ζητώντας τη συμπόρευσή του «στην αποκατάσταση της αδικίας, αφού το κριτήριο του ΑΕΠ με το οποίο οι Περιφέρειες κατατάσσονται από την Ε.Ε. σε λιγότερο ή περισσότερο ανεπτυγμένες, δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, πολύ δε περισσότερο στο Νότιο Αιγαίο, με τα νησιά πολλών και διαφορετικών αναπτυξιακών ταχυτήτων, γεγονός που καθιστά αναγκαίο να τροποποιηθούν τα σχετικά κριτήρια κατηγοριοποίησης».

(Visited 12 times, 1 visits today)