Στη Σέριφο ο Γιώργος Λεονταρίτης

leontaritis benakis serifos
admin
23/06/2016 13:27
 
 
 

Επίσκεψη στη Σέριφο πραγματοποίησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, συνοδευόμενος από τον έπαρχο Μήλου-Σίφνου και Σερίφου Νίκο Βενάκη.

Εκεί ο κ. Λεονταρίτης είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αντώνη Αντωνάκη και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών φορέων της Σερίφου με αντικείμενο τα θέματα που απασχολούν το νησί.

Το ενδιαφέρον μονοπώλησε η πορεία της μελέτης για την οριοθέτηση του ρέματος στον Αυλόμωνα, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας συνάψει σχετική προγραμματική σύμβαση με τον οικείο Δήμο, ενώ η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε κι όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το νησί (οδικό δίκτυο, βιολογικοί καθαρισμοί, συντήρηση σχολικών κτηρίων), τα οποία και συζητήθηκαν διεξοδικά.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων, ο αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τις προτάσεις της Περιφέρειας για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της περιοχής του Αυλόμωνα, αναφέροντας τόσο τις άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν, όσο κι αυτές που θα συμβάλλουν στην οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

 

Γ. Λεονταρίτης: «Η Σέριφος έχει αδικηθεί»

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Λεονταρίτης επισκέφθηκε το ολοκληρωμένο έργο της μαρίνας του νησιού και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Σέριφος, αν και είναι ένα νησί με τεράστια δυναμική, αποτυπώνει έκδηλα την εγκατάλειψη που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια σε ό,τι αφορά στα έργα υποδομών. Αναμφισβήτητα είναι ένα νησί που έχει αδικηθεί.

Αφήνουμε πίσω τα λάθη, τις παραλείψεις και την αδράνεια του παρελθόντος και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, τα οποία σε αντίθεση με αυτούς που τα προσπέρασαν με ελαφρότητα, σπεύδουμε να αντιμετωπίσουμε. Στόχος μας είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη των νησιών και είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε με όλους όσοι τις επιβουλεύονται στο βωμό των συμφερόντων».

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*