Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Ίο

ios limani
admin
21/06/2016 8:37
  •  
  •  
  •  

Την Ίο επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος κατά το διήμερο 18-19 Ιουνίου, προκειμένου να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές, για το θέμα της μεγάλης τουριστικής επένδυσης σύνθετων καταλυμάτων γνωστού Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, για την οποία έχει ασκηθεί και σχετική προσφυγή στο ΣτΕ και έχει προκληθεί την τελευταία περίοδο μεγάλη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Συρμαλένιος, «στόχος είναι η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα και η επιδίωξη όλες οι επενδύσεις να έχουν το επιδιωκόμενο θετικό αποτέλεσμα για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς αλλοιώσεις του περιβάλλοντος και της κυκλαδικής φυσιογνωμίας και χωρίς καταπάτηση της φορολογικής, ασφαλιστικής, εργασιακής και πολεοδομικής νομοθεσίας».

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων, προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι «η εύρυθμη, συντονισμένη και ταχεία δράση όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί, με ευθύνη του διαχρονικού κράτους, αλλά και ο σεβασμός από τους επενδυτές της νομιμότητας αλλά και της συνάφειας των επενδύσεων με τα πολιτιστικά πρότυπα της κάθε περιοχής».

Κατά τις συζητήσεις του τόσο με τις τοπικές υπηρεσίες της αστυνομίας και του λιμεναρχείου, όσο και με κατοίκους αλλά και με τον δήμαρχο (ο οποίος ωστόσο επαίνεσε τις προσπάθειες του επενδυτή για την ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού), ο κ. Συρμαλένιος διαπίστωσε ότι προέκυψαν αρκετά ζητήματα που μένει να αποσαφηνιστούν, καθώς και αντιφατικές αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών που λειτουργούν εκτός Ίου, «αποφάσεις που επιτείνουν τη σύγχυση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τετελεσμένων».

Με αφορμή όλες τις παραπάνω διαπιστώσεις, ο κ. Συρμαλένιος θα επιδιώξει, το αμέσως προσεχές διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης να οργανωθεί συνάντηση μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, έτσι ώστε η αντιμετώπιση των ζωτικών ζητημάτων που αφορούν κυρίως τις τουριστικές περιοχές να γίνεται αποτελεσματικά και συντονισμένα, προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας του νησιού, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση αλλά και τα αιτήματα στελέχωσης ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία δεσμεύτηκε να προωθήσει.

(φωτό: provocateur.gr)

(Visited 120 times, 1 visits today)