Γιώργος Μαραγκός: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο της ανάπτυξης»

maragkos giorgos
admin
08/06/2016 21:07
 
 
 

Στον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το διάστημα Σεπτέμβριος 2014-Δεκέμβριος 2015 προχώρησε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Εκτός από τον δήμαρχο, απολογισμό έκαναν και όλοι οι αντιδήμαρχοι (Πολιτισμού κα Μενδρινού, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βουτσίνος, Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αθανασίου, Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Παπαμανώλης), οι πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του ΦΟΔΣΑ και της ΔΕΥΑΣ κ.κ. Κοσμάς, Πρίντεζης και Σαγκινέτος αντίστοιχα, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού κ.κ. Ρουσσουνέλος και Πρίντεζης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Βακόνδιος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Χαλκιά, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Φοίνικα και Γαλησσά κ.κ. Περρής και Βουτσίνος αντίστοιχα και ο Συριανός αθλητικός παράγοντας Πέτρος Ραουζαίος.

Τον λόγο πήραν, επίσης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας κ.κ. Γιαλόγλου (Σύρος-Ένα βήμα μπροστά), Χρυσαφίδης (Κίνηση Πολιτών Σύρου) και Καϊλής (Λαϊκή Συσπείρωση).

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δαδάος (που απηύθυναν και χαιρετισμό), καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος.

apologismos pepragmena 2016

Γ. Μαραγκός: «Επενδύουμε στη συλλογικότητα»

Αφού παρατήρησε ότι η λειτουργία των ΟΤΑ έχει επηρεαστεί και επιβαρυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή επενδύει «στη συλλογικότητα, τη διαφάνεια και τις δημοκρατικές αρχές», έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης, στους άξονες της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής πολιτικής.

«Υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να βελτιωθούν και να αλλάξουν, αλλά με στρατηγικό πλάνο και προγραμματισμό, μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, δηλαδή στη δημιουργία της Σύρου που αξίζουμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Μαραγκός , ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε σε μια πιο αναλυτική ενημέρωση για επιμέρους τομείς, έργα, ενέργειες και δράσεις που σχετίζονταν με την Τεχνική Υπηρεσία, τον τουρισμό, τον προγραμματισμό κλπ.

(Διαβάστε εδώ τον χαιρετισμό του κ. Μαραγκού)

 

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση

Τις δικές τους απόψεις για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ασκώντας έντονη κριτική για τους χειρισμούς της σε διάφορα θέματα.

gialogloy andreas

Για «έλλειψη οράματος και σχεδίου για το νησί» μίλησε ο κ. Γιαλόγλου, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν γίνει αποσπασματικές και αμφιλεγόμενες ενέργειες σε νευραλγικούς τομείς, όπως π.χ. σε αυτόν του τουρισμού. Επικέντρωσε, μάλιστα, την κριτική σε 13 σημεία και υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή «επένδυσε σε μια ατελέσφορη και διχαστική ρητορική» με στόχο «να αποπροσανατολίσει τους δημότες». (Διαβάστε εδώ την εισήγηση του κ. Γιαλόγλου).

xrysafidis paylos

«Οι τοπικοί μας άρχοντες έχουν αποδεχθεί τον διαχειριστικό τους ρόλο […] Απομακρυνθήκατε από το πρόγραμμα σας, από στρατηγικούς πυλώνες της οικονομίας του νησιού, από στελέχη των υπηρεσιών του δήμου […] Ισόρροπη και αειφόρος ανάπτυξη πρέπει να είναι ο στόχος σας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χρυσαφίδης. (Διαβάστε εδώ την εισήγηση του κ. Χρυσαφίδη).

kailis nikos

Την κάθετη διαφωνία του με τον πολιτικό σχεδιασμό του δήμου εξέφρασε ο κ. Καϊλής, που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αποδοχή της οικονομικής μιζέριας που επιβάλλουν οι πολιτικές του κεντρικού κράτους στους ΟΤΑ. «Η σιωπή είναι συνενοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους δημότες να παλέψουν για να μην είναι «παράπλευρες απώλειες κάποιας ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας». (Διαβάστε εδώ την εισήγηση του κ. Καϊλή).

apologismos pepragmena 2016 2

apologismos pepragmena 2016 3

apologismos pepragmena 2016 4

apologismos pepragmena 2016 5

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*