Προβλήματα από τη μετακίνηση πυροσβεστών από Νάξο σε Σαντορίνη

pyrosvestiki naxos
admin
04/06/2016 09:48
 
 
 

Τα προβλήματα που δημιουργούνται με την απόφαση μετακίνησης δυο πυροσβεστών από τη Νάξο στη Σαντορίνη, αλλά και γενικότερα με την υποστελέχωση των Πυροσβεστικών υπηρεσιών στις Κυκλάδες υπογραμμίζει με επιστολή της στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου.

Μετά από απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Καρατζιά, δυο πυροσβέστες (οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων), θα πρέπει να μετακινηθούν από τη Νάξο στη Σαντορίνη με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της υπηρεσίας στο νησί της Νάξου όπου μετά με τη μετακίνηση, απομένουν τέσσερις μόνιμοι πυροσβέστες με την ειδικότητα του οδηγού αφού οι δυο από τους έξι εναπομείναντες έχουν προβλήματα υγείας.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην επιστολή της η Ένωση, “αυτές οι μετακινήσεις επηρεάζουν την Υπηρεσιακή νοοτροπία και διαταράσσουν τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό των πυροσβεστών που μετακινούνται με απρόβλεπτες συνέπειες στον ήδη επιβαρυμένο οικονομικό προϋπολογισμό τους” τη στιγμή που η υπηρεσία δεν εξασφαλίζει τη διαμονή και τη σίτιση των μετακινούμενων πυροσβεστών…
Επιπρόσθετα ένα ακόμα πρόβλημα είναι, ότι λόγω τουριστικής περιόδου είναι δύσκολο να βρει κάποιος κατάλυμα στη Σαντορίνη, αλλά και το κόστος διαβίωσης στο νησί είναι ιδιαίτερα υψηλό…
Όπως σημειώνει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου, σε ότι αφορά τα νησιά θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα, ενώ μοναδική λύση στα προβλήματα υποστελέχωσης είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 

 

Έντονη διαμαρτυρία από τον Έπαρχο Νάξου

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη μετακίνηση των πυροσβεστών από τη Νάξο στη Σαντορίνη εκφράζει σε επιστολή του προς το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: 

Πληροφορηθήκαμε, μετά λύπης μας, ότι προτίθεται  η υπηρεσία σας να μετακινήσει  δύο υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος Νάξου στη Θήρα.

Θεωρούμε ότι αν συμβεί αυτό θα αποδεκατιστεί  το Π.Κ. Νάξου.

Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις ανάγκες των δύο νησιών.  Η Νάξος έχει έκταση 442 τ.χλμ. πολλές βουνοπλαγιές με χορτολιβαδική και δασική βλάστηση, με μεγάλη συχνότητα  σε πυρκαγιές. Η έκταση της Σαντορίνης είναι μόλις 76,19 τ.χλμ.

Το Π.Κ. Νάξου διαθέτει οκτώ (8) οδηγούς από τους οποίους  ένας έχει άδεια ασθενείας έως τέλος του χρόνου και δεύτερος βρίσκεται σε ανάρρωση μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο μάτι. Αν μετακινηθούν δύο υπάλληλοι θα μείνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του καλοκαιριού μόνο τέσσερις υπάλληλοι.

Εκτός από τα προβλήματα της υπηρεσίας και οι ίδιοι οι υπάλληλοι θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη μετακίνηση αυτή. Δεν υπάρχει καμία διοικητική μέριμνα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται μόνοι να αναζητήσουν κατάλυμα και φυσικά να καλύψουν όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής, κ.λ.π., ξεπερνώντας τον οικονομικό προϋπολογισμό τους αν αναλογιστεί κάποιος τη χρονική περίοδο και το κόστος ζωής σε ένα καθαρά τουριστικό νησί όπως είναι η Θήρα.

Μετακινούνται, αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους (ανήλικα τέκνα, γυναίκα κυοφορούσα, άρρωστους γονείς).

Θεωρητικά είμαστε μια ενιαία περιφέρεια αλλά είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες μετακίνησης στα νησιά από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Παρακαλούμε, για υπηρεσιακούς αλλά και κοινωνικούς λόγους,  να εξετάσετε την άρση των μετακινήσεων των υπαλλήλων.


Η επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου: 

metakiniseis pyrosvestiki 1

 

metakiniseis pyrosvestiki 2

 

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*