Ανακοίνωση δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τα δύο έργα του νησιού που εντάχθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ

admin
02/06/2016 12:29
 
 
 

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, η ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 των έργων «Επισκευή-Επέκταση Δημοτικού Σχολείου Βάρης Νήσου Σύρου και Ανέγερση Νηπιαγωγείου» προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ και «Εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων Σύρου» προϋπολογισμού 1.252.742,00 ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης αποτελούσε εδώ και πολλά χρόνια ένα μακρόπνοο έργο, το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στη Σύρο και ιδιαίτερα στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της νεολαίας μας, που αποτελεί το μέλλον του νησιού μας. Το αναφερόμενο έργο αποτελεί το πρώτο της κατηγορίας του που υλοποιείται μετά από είκοσι (20) χρόνια αναβαθμίζοντας σημαντικά τις γηρασμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του νησιού μας και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον τομέα της εκπαίδευσης για ολόκληρη τη νότια Σύρο.

Αντίστοιχα, το έργο «Εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων Σύρου» πρόκειται να συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της ασφάλειας του λιμανιού της Ερμούπολης, ικανοποιώντας τα Διεθνή Πρότυπα Ασφαλείας (ISPSCode) και βοηθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Μετά από τις πολύ σημαντικές αυτές εξελίξεις για το νησί μας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των προαναφερόμενων έργων, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της πολύ καλής συνεργασίας των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο μας, τον πρώην Δήμαρχο κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη και το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Ποσειδωνίας για τη σύλληψη και το σχεδιασμό του μεγαλόπνοου έργου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης, την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σύρου-Ερμούπολης και την Εγνατία Οδό Α.Ε για την ωρίμανση του έργου καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Γουσγουνέλη και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την καθοριστική συμβολή τους στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τις υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου για την ωρίμανση του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων Σύρου».

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας ότι, σε ένα περιβάλλον ελαχιστοποιημένων πόρων για τη χρηματοδότηση υποδομών από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, στο οποίο οι διαδικασίες αξιολόγησης των αιτημάτων χρηματοδότησης από τους Δήμους είναι απολύτως διαφανείς και αξιοκρατικές, ο Δήμος μας κατάφερε μέσα από μια επίπονη και συστηματική προσπάθεια να υποβάλλει ώριμες αιτήσεις χρηματοδότησης (μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις κλπ) και να επιτύχει επάξια την πολύ σημαντική ένταξη των έργων. Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι το ίδιο θα πράξουμε και για άλλα σημαντικά έργα υποδομής το επόμενο διάστημα όπως ενδεικτικά τα Δίκτυα Αποχέτευσης Βάρης-Μέγα Γυαλού, η δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) αλλά και άλλες δράσεις ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ότι περισσότερο μας αναλογεί.

Η Σύρος αλλάζει πρόσωπο σε ένα δύσκολο και αβέβαιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και όλοι μας έχουμε λόγους ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.                                                                                    

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*