Γιώργος Χατζημάρκος για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ: «Σχέδιο εξόντωσης της νησιωτικής χώρας»

admin
01/06/2016 15:46
 
 
 

«Ημερομηνία – σταθμό στις μαύρες σελίδες που δυστυχώς γράφει αυτή η χώρα» χαρακτήρισε την 1η Ιουνίου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, αφού από σήμερα καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε ακόμη 11 νησιά.

Ο κ. Χατζημάρκος υποστήριξε ότι αρχικά εφαρμόστηκε ένα οργανωμένο και «πολιτικά χυδαίο» σχέδιο κατασυκοφάντησης και εξόντωσης της νησιωτικής Ελλάδας, με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ να έρχεται στη συνέχεια και να αποτελεί… καθαρά ελληνική έμπνευση, η οποία όμως παρουσιάστηκε ως απαίτηση των δανειστών (!), στο πλαίσιο εσωτερικής κατανάλωσης. Επιπλέον, ο περιφερειάρχης μετέφερε με κάθε επιφύλαξη την πληροφορία ότι το μέτρο του ΦΠΑ απέφερε μόλις 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις κυβερνητικές προβλέψεις.

«Το έγκλημα σε βάρος των νησιών μας σήμερα ολοκληρώνεται και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και η μεθόδευση μέσω της οποίας κατάφεραν να κρυφτούν πίσω από τους δανειστές και να επιβάλλουν τις αντιλήψεις τους οι κύκλοι εκείνοι που υποκινήθηκαν μόνο από ταπεινά ένστικτα και την ιδιότυπη αντίληψη τους περί “δικαιοσύνης”. Μόνο ένας νοσηρός νους μπορούσε να σχεδιάσει την ολοκληρωτική εξόντωση της νησιωτικής Ελλάδας, με μια λαίλαπα φορολογικών μέτρων που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο και στερούνται παντός λογικού υποβάθρου» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζημάρκος.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εκδίκαση στο ΣτΕ στις 3 Ιουνίου της προσφυγής φορέων του Νοτίου Αιγαίου (ανάμεσα τους και η Περιφέρεια), εμφανίστηκε ανήσυχος για το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να γίνει η εκδίκαση, ωστόσο επανέλαβε ότι δεν θα εγκαταλειφθεί η μάχη ούτε σε εθνικό, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Η ευθύνη των βουλευτών και οι δηλώσεις Καμμένου

Στο στόχαστρο του κ. Χατζημάρκου βρέθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, καθώς αθέτησαν τις υποσχέσεις τους και έβαλαν την υπογραφή τους στην καταδίκη των νησιών.

«Σε ένα περιβάλλον παρακμής, το χειρότερο είναι ότι οι… απίθανες δηλώσεις ανθρώπων που κατέχουν δημόσια αξιώματα και θέσεις ευθύνης ούτε μας εξοργίζουν, ούτε μας εκπλήσσουν. Αυτό έχουμε να παλέψουμε και να αντιταχθούμε, συνολικά, ως κοινωνία: την παρακμή» τόνισε ο περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι μόνο αν επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός συσπείρωσης, θα μπορέσουν οι νησιωτικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους και να συνεχίσουν να λειτουργούν δημιουργικά, ενάντια στις διχαστικές λογικές που εντέχνως καλλιεργούνται.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζημάρκος, «σήμερα, στην νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσαν για μας οι διώκτες των νησιών μας, ανατρέχουμε στην ιστορία και διδασκόμαστε για το μέλλον. Η πορεία των νησιών μας ήταν πάντα μοναχική. Η εφευρετικότητα, οι αντοχές, το θάρρος, ήταν πάντα τα όπλα μας. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και συνεχίζουμε. Κοιτάμε στο μέλλον με αισιοδοξία. Με ενότητα, σχέδιο και  δημιουργικότητα απαντάμε στις προκλήσεις. Στους υπονομευτές μας δεν θα κάνουμε τη χάρη. Τα νησιά μας μπορούν να ηγηθούν μια προσπάθειας και μιας διαδρομής ανάτασης όλης της χώρας».

Αναφορικά δε, με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί «εγκληματικής και αντισυνταγματικής» απόφασης κατάργησης του ΦΠΑ , αλλά και τις εξαγγελίες που έκανε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Σύρο, ο περιφερειάρχης είπε με νόημα: «Από εξαγγελίες άλλο τίποτα. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο πολλά λόγια. Άλλα κουραστικά λόγια, άλλα προσβλητικά λόγια. Να δούμε πάνω στο τραπέζι χαρτιά κι εδώ είμαστε να συνεισφέρουμε».

 

 

Γ. Λεονταρίτης: «Τίθεται θέμα Δημοκρατίας»

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ήδη επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αποφευχθεί η (φημολογούμενη τότε) κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, «κάνοντας περισσότερα από αυτά που μπορούσε να κάνει για να ανατραπεί αυτή η καταδικαστική απόφαση» όπως είπε.

Στη συνέχεια, πήγε ένα βήμα παρακάτω και υποστήριξε ότι η δήλωση Καμμένου για «αντισυνταγματική κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ», «έθεσε θέμα Δημοκρατίας» στη χώρα μας. «Πώς θα δείξουν οι Έλληνες υπακοή στους νόμους όταν λειτουργεί έτσι (σ.σ. αντισυνταγματικά) η σημερινή πλειοψηφία της Βουλής;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Χατζημάρκο «γιατί αντιδρά άμεσα σε όλα τα αιτήματα που τίθενται από τις Κυκλάδες, λαμβάνοντας μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην απαξιωμένη κοινωνία μας».

Τέλος, προανήγγειλε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων θα προχωρήσει σύντομα σε έναν συνολικό απολογισμό δράσεων και έργων που έχουν υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια των 18 μηνών θητείας της σημερινής περιφερειακής αρχής.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*