Στο νέο Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου η αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου

admin
31/05/2016 21:40
 
 
 

Με συνολικό προϋπολογισμό 1.540.000€, το έργο «Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

 


Το σημαντικό αυτό έργο αφορά στην αναβάθμιση του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου, δυναμικότητας 150 μαθητών, καθώς και στην κατασκευή (ως συνεχιζόμενο έργο από το προηγούμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου προβλέπεται η αποπεράτωση του ημιτελούς τμήματος επιφάνειας 255 τ.μ. του σχολικού κτιρίου συνολικής επιφάνειας 1.075,78 τ.μ., ώστε να δημιουργηθούν δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου, καθώς και εσωτερικές διαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο τμήμα για επέκταση του χώρου διδασκαλίας.

Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων, συνολικής επιφάνειας 1.165,90 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει αγωνιστικό χώρο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών και κερκίδες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο (που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2017.

(φωτό: parospress.gr)

 

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*