Συνάντηση για το μέλλον της Σύρου και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της

admin
27/05/2016 11:27
 
 
 

 

Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού με θέμα «Το μέλλον της Σύρου: συνεργασία και συντονισμός δράσεων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σε συνεργασία με τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Η συνάντηση, η οποία θα έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και ανοιχτή ατζέντα θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (κτίριο «Βαλμά») την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 19:00. Η συζήτηση θα συντονιστεί από τους διοργανωτές και δυο έμπειρους εισηγητές, οι οποίοι είναι ειδικοί σε θέματα τουρισμού και marketing και έχουν παραστεί σε ημερίδες του Επιμελητηρίου στο παρελθόν. Οι τοποθετήσεις θα είναι σύντομες, ώστε να αφιερωθεί ο απαραίτητος χρόνος  σε ερωτήσεις και διάλογο.        

Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι να ακουστεί η φωνή των επιχειρηματιών της Σύρου, οι προβληματισμοί, τα ερωτήματα και οι τοποθετήσεις τους και μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου αλλά και ανταλλαγής απόψεων, να χαραχθεί ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «το νησί μας διανύει μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής δυσχέρειας άνευ προηγουμένου που επηρεάζει την επιχειρηματικότητα, αλλά και την κοινωνία μας στο σύνολό της. Μέχρι τώρα γίνονται μεμονωμένες κινήσεις από τους φορείς της Σύρου, σε μια προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος και αλλαγής των δεδομένων. Ωστόσο, κρίνεται αναγκαία η συνεργασία, ο συντονισμός κινήσεων και η συμβολή όλων μας ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος». 

 

Το πρόγραμμα της συνάντησης: 

*18:45 – 19:00 Προσέλευση 

*19:00 – 19:15 Τοποθέτηση Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (Εισηγητής: Γιώργος Μαραγκός, δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης 

*19:15 – 19:30 Τοποθέτηση Επιμελητηρίου Κυκλάδων (Εισηγητής: Γιάννης Ρούσσος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων)

*19:30 – 19:45 «Με ποιους τρόπους μπορώ να μεγιστοποιήσω το κέρδος και να εξασφαλίσω τη βιωσιμότητα της επιχείρησής μου;» (Εισηγητής: Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις, Ειδικός σε θέματα Marketing και Εκπαίδευσης Στελεχών Επιχειρήσεων)

*19:45 – 20:00 «Οι προκλήσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού-κρουαζιέρας» (Εισηγητής: Δρ. Χρήστος Νικολαΐδης, Ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης , Ξενοδοχειακού Management και Ανάπτυξης Διεθνούς Κρουαζιέρας    

*20:00 Ερωτήσεις

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*