Σύρος: Χαράσσοντας πορεία για το μέλλον – Υπεγράφη το σύμφωνο αξιοποίησης του Στρατοπέδου

admin
24/05/2016 15:33
 
 
 

 

Υπεγράφη σήμερα το πρωί στο θέατρο «Απόλλων» η εκδήλωση υπογραφής του «Συμφώνου Συναντίληψης και Συνεργασίας» μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Λγου Αποστόλου Ζαφείρη» και του Πεδίου Βολής Βάρης.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένο και ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ (που απηύθυνε χαιρετισμό και διάβασε ευχή), ο Γ.Γ του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κλπ.

 

Μαραγκός: «Ημέρα-ορόσημο για τη Σύρο»

Έτσι χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, τονίζοντας ότι σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, το οποίο θα αλλάξει σελίδα σε επίπεδο πραγματικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Μαραγκός, αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο θέμα, παρουσίασε συνοπτικά το πλαίσιο της συμφωνίας και αναφέρθηκε στους αναπτυξιακούς, οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους της, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει στρατηγική συνεργασία μεταξύ ισότιμων εταίρων, δηλαδή του δήμου και του υπουργείου. Είπε, επίσης, ότι προχωρά η εκπόνηση ενός master plan, σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς στη βάση τεχνικών, επιστημονικών και περιβαλλοντικών δεδομένων.

«Υπάρχουν προβλέψεις για εγγυημένα οικονομικά οφέλη, σε πολυετή βάση, τα οποία – όσον αφορά στον Δήμο – θα μετακυλίονται στην τοπική κοινωνία […]» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, καλωσορίζοντας τον κ. Καμμένο με την προσφώνηση «φίλος της Σύρου».

 

Καμμένος: «Η Σύρος είναι η καρδιά της νησιωτικής πολιτικής»

Ξεκινώντας με μια αναφορά στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στη Σύρο χτυπά η καρδιά της νησιωτικής πολιτικής της χώρας.

Για την αξιοποίηση του στρατοπέδου και του Πεδίου Βολής, επανέλαβε ότι τον πρώτο ρόλο θα έχει η τοπική αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία, σημειώνοντας ότι «έχει γίνει σωστή προετοιμασία που θα αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα».

Έκανε, μάλιστα, γνωστό ότι εταιρεία από το Άμπου Ντάμπι επιθυμεί να δημιουργήσει στη Σύρο κέντρο ανάπτυξης mega yachting (με παράλληλο νηολόγιο), ενώ αναφέρθηκε και στην δημιουργία καταδυτικού πάρκου στον Φοίνικα, με την πόντιση παλαιών σκαφών (πολεμικών και εμπορικών).

Όσον αφορά στο Νεώριο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι η λειτουργία του έχει πολύ μεγάλη σημασία για το νησί, αλλά και για την αμυντική θωράκιση της χώρας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν προτάσεις εξαγοράς του.

«Όλα αυτά δεν είναι αναγγελίες πολιτικού χαρακτήρα, αλλά εθνική ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα ξεκινήσει η υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Δηλώσεις και κατά την αναχώρηση

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Καμμένος και Μαραγκός παραχώρησαν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, λίγο πριν την αναχώρηση του υπουργού από το αεροδρόμιο της Σύρου, στις οποίες – σε γενικές γραμμές – επανέλαβαν τα όσα είχαν πει πριν την υπογραφή του Συμφώνου.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου του δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Διαβάστε εδώ το περιεχόμενο του Συμφώνου

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*