Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σύρου με τη Θεσσαλονίκη

admin
13/05/2016 14:51
 
 
 

 

Την αεροπορική σύνδεση της Βορείου Ελλάδος με τις Κυκλάδες, εντάσσοντας την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη Σύρο, στους προορισμούς των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ενισχύει η Astra Airlines.

Από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου και από τις 5 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα (Τρίτη και Σάββατο) από και προς Θεσσαλονίκη, ενώ την περίοδο της τουριστικής αιχμής, δηλαδή από 11 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο) από και προς Θεσσαλονίκη.

 

Πλήρως ικανοποιημένος ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Ως μια εξαιρετική εξέλιξη χαρακτήρισε την απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, κάνοντας λόγο για «ένα όνειρο πολλών ετών» που γίνεται πραγματικότητα.

Εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίηση του, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε ότι η σύνδεση αυτή θα διευρύνει τους ορίζοντες συνεργασίας των δύο πόλεων στο εμπόριο, την επιχειρηματική δραστηριότητα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό και ευχήθηκε «οι όποιες επιφυλάξεις και αγωνίες για την τόσο σημαντική επένδυση γρήγορα να αντικατασταθούν από χαμόγελα ικανοποίησης», ώστε να υπάρξει προοπτική επέκτασης των πτήσεων και τον χειμώνα, «ανάλογα με το ενδιαφέρον».

«Απόδραση από την εσωστρέφεια»

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε από καρδιάς τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Γιάννη Ζλατάνη, που – όπως είπε χαρακτηριστικά – «πρωτοπορεί και ανοίγει νέους δρόμους στο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Σύρου προκαλώντας μας να “δραπετεύσουμε”, όπως ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος, από τον λαβύρινθο της εσωστρέφειας».

Επανέλαβε ότι η περιφερειακή αρχή, από την αρχή της θητείας της, παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και με στόχο την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας του Νοτίου Αιγαίου, επενδύει στον τουρισμό, με δράσεις τόσο σε πανελλήνιο, όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.  

Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, επόμενος στόχος είναι – από το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς – να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των υδροπλάνων σε 26 προορισμούς», με τον αντιπεριφερειάρχη να εκφράζει την ελπίδα του το αμέσως επόμενο διάστημα να υπογραφεί η δημοπράτηση της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου και των βελτιωτικών έργων στα αεροδρόμια της Νάξου, της Πάρου και της Μήλου, τα οποία θα τα καταστήσουν ικανά να υποδέχονται μεγαλύτερα αεροσκάφη.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*