Time: Γιατρούς και νοσηλευτές ψήφισαν οι αναγνώστες ως «πρόσωπο της χρονιάς» το 2020

Newsroom
10/12/2020 16:12
 
 
 

Eίναι αυτοί που καθημερινά κινδυνεύει η ζωή τους δίνουν τη μάχη κόντρα στον κορονοϊό. Δεν είναι άλλοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, που οι αναγνώστες του περιοδικού Time ανέδειξαν ως «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2020.

Μετείχαν πάνω από 8.000.000 στη δημοσκόπηση του Time, του περιοδικού που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συγκλονίσει με το εξώφυλλό του για τα 200.000 θύματα κορονοϊού στην Αμερική – τόσα ήταν τότε τα θύματα στην Αμερική. Σε ποσοστό 6,5%, οι αναγνώστες του Time ψήφισαν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζομένους στα παντοπωλεία, τους διανομείς φαγητού και πολλούς ακόμη που ρισκάρουν τις ζωές τους στη μάχη με την υγειονομική κρίση ως την «ομάδα με την μεγαλύτερη επιρροή» για τη χρονιά που φεύγει.

Στα… αζήτητα έμειναν άλλοι 80 υποψήφιοι, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στη δεύτερη θέση, σε ποσοστό 5%, οι αναγνώστες του Time ανέδειξαν τον κορυφαίο επιδημιολόγο δρα Άντονι Φάουτσι, που έχει δεχθεί πολλές φορές φραστικές επιθέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή σήμανε συναγερμό για τις αποτυχίες στη διαχείριση της πανδημίας από τον κορονοϊό. Ο Φάουτσι θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου της αμερικανικής κυβέρνησης και επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν.

Στην τρίτη θέση οι αναγνώστες του Τime επέλεξαν τους πυροσβέστες (σε ποσοστό 4,3%) που ρίσκαραν τις ζωές τους δίνοντας μάχες με τεράστιες πυρκαγιές ανά την υφήλιο.

Στην τέταρτη (4%) οι ακτιβιστές του κινήματος Black Lives Matters, που ηγήθηκαν διαδηλώσεων σε πολλές χώρες του πλανήτη κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κι άλλων μαύρων στις ΗΠΑ.

Στην πέμπτη θέση (3,8%) ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο προεδρικό υποψήφιο στην ιστορία της χώρας.

Πάντως, την τελική απόφαση για το «πρόσωπο της χρονιάς» λαμβάνουν οι συντάκτες του περιοδικού Time. Η ανακοίνωση γίνεται απόψε το βράδυ (22:00 τοπική ώρα) στο τηλεοπτικό δίκτυο του NBC. Τότε θα ακουστεί ποιο πρόσωπο ή ομάδα αναδεικνύεται ότι άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή μέσα στο 2020, μια από τις πλέον δύσκολε χρονιές για όλες τις χώρες.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 115 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*