ΣΟΚ στη Γαλλία: Αποκεφαλισμοί μέσα σε εκκλησία στη Νίκαια!

Newsroom
29/10/2020 15:25
 
 
 

Συναγερμός στη Νίκαια της Γαλλίας έπειτα από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κοντά σε εκκλησία, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς, εκ των οποίων δύο αποκεφαλισμένοι, αλλά και πολλούς τραυματίες.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της πόλης και ο δράστης έχει συλληφθεί.

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις ανακοινώθηκε οτι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί εντός της ημέρας τη Νίκαια, προκειμένου να έχει πιο άμεση ενημέρωση για το περιστατικό.

«Ευχαριστώ τη δημοτική αστυνομία που συνέλαβε το δράστη της επίθεσης με αιχμηρό όπλο στην περιοχή της Νοτρ Νταμ. Καλώ τους κατοίκους της Νίκαιας να αποφεύγουν την περιοχή για να αφήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία να εργαστούν», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, ο οποίος κείτμησε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Οι τρεις νεκροί της επίθεσης είναι δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Πυροτεχνουργοί από την αστυνομία προχώρησαν σε ελεγχόμενες εκρήξεις αντικειμένων που θεωρήθηκαν ότι είναι ύποπτα. Στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στη Νίκαια και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη συνεδρίαση.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 133 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*