Ακαδημία Archimedean: Το σχολείο στο Μαϊάμι που διδάσκει την Τέχνη της Σκέψης στα ελληνικά (video)

Άκης Αξαόπουλος
17/10/2019 15:26
 
 
 

 

Η Ακαδημία Archimedean στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα δημόσιο σχολείο που στοχεύει στην εκμάθηση των νέων την Τέχνη της Σκέψης μέσω της διδασκαλίας των Μαθηματικών, της Ελληνικής Γλώσσας και της Φιλοσοφίας.

Η Ακαδημία, που εξυπηρετεί περισσότερους από 1.140 πολυπολιτισμικούς, πολύγλωσσους σπουδαστές, έχει συστηματικά καταταγεί μεταξύ των κορυφαίων δημόσιων και ιδιωτικών σχολών στην Πολιτεία της Φλώριδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόσφατα, η Washington Post κατέταξε το σχολείο στη θέση 30 μεταξύ 22.000 σχολείων σε εθνικό επίπεδο. Έχει λάβει πολλά βραβεία σε ακαδημαϊκούς και αθλητικούς αγώνες.

“Το 97% των αποφοίτων εισάγεται σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ”, λέει ο διευθυντής της Ακαδημίας Archimedean Δημήτριος Δημόπουλος.

Ο στόχος του σχολείου είναι “να διδάξει στους νέους την Τέχνη της Σκέψης” μέσω της διδασκαλίας των Μαθηματικών και της Ελληνικής Γλώσσας.

“Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι έχω φοιτητές από όλο τον κόσμο. Τους ρωτάω στα ελληνικά και μου απαντούν στα ελληνικά,” σημειώνει ο Δημήτρης Τιμπιλής που διδάσκει μαθηματικά και δράμα.

Μόνο το 5% των μαθητών έχουν ελληνική καταγωγή. Οι υπόλοιποι μαθητές κατάγωνται από χώρες της Λατινικής Αμερικής, Ανατολικής Ασίας και Αφρικής.

Η Ακαδημία Archimedean ιδρύθηκε από μια επιτροπή Ελληνοαμερικανών κατοίκων του Μαϊάμι την άνοιξη του 2002.

Το διδακτικό προσωπικό είναι περήφανο για τα ακαδημαϊκά του επιτεύγματα και για το ρόλο που διαδραματίζει το σχολείο στη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού και κληρονομιάς.

Επισημαίνουν ότι υπάρχει ανάγκη να αναπαραχθεί αυτό το επιτυχημένο μοντέλο εκπαίδευσης και σε άλλα μέρη των ΗΠΑ.

“Αν δεν το κάνουμε θα είναι μεγάλη ζημιά όχι μόνο για τους Ελληνοαμερικανούς και την ελληνική διασπορά αλλά και για την ίδια την Ελλάδα”, καταλήγει ο κ. Δημόπουλος.

 

Πηγή: usa.greekreporter.com

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*