Παράδειγμα ανθρωπιάς από Ελληνίδα στο εξωτερικό

admin
27/05/2015 4:33
  •  
  •  
  •  

Τις έννοιες «φιλότιμο» και «αλληλεγγύη» δίδαξε με μια συγκινητική κίνηση Ελληνίδα ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

 

Η κ. Ελένη Φωτιάδου ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός θλιβερού περιστατικού που συνέβη έξω από το μαγαζί της, όταν ένας άντρας έψαχνε στα σκουπίδια για να βρει φαγητό. Μια γυναίκα από διπλανό μαγαζί που είδε το περιστατικό έσπευσε να του προσφέρει βοήθεια, όμως εκείνος πιθανότατα από ντροπή αρνήθηκε και έφυγε.

Η σκηνή αυτή αναστάτωσε την κ. Φωτιάδου, η οποία αποφάσισε να δράσει: Την επόμενη κιόλας μέρα έβαλε μια ταμπέλα σε μικρή απόσταση από τους σκουπιδοτενεκέδες, στην οποία έγραφε πως όποιος ήθελε μπορούσε να απευθυνθεί στο εστιατόριο για φαγητό.

«Για το άτομο που ψάχνει τα σκουπίδια μας: Για το επόμενο γεύμα σου, σε παρακαλούμε να έρθεις και να μας ενημερώσεις ότι πεινάς και ότι δεν μπορείς να πληρώσεις. Είσαι ανθρώπινο πλάσμα και αξίζεις περισσότερα από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν θα σε ρωτήσουμε τίποτα! Ο φίλος σου από τον Ζορμπά», αναφέρει η συγκινητική ανακοίνωση στην πινακίδα.

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, μίλησε στο wtkr.com: «Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», τόνισε.

 

Πηγή: protothema.gr

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.