Έλληνας ιερέας από τον Καναδά ίδρυσε αεροπορική εταιρεία και θα συνδέει απευθείας την Ελλάδα με ΗΠΑ και Καναδά

admin
16/02/2015 10:51
 
 
 

Είναι Έλληνας ιερέας, κατοικεί μόνιμα στον Καναδά και από τον προσεχή Μάιο τα αεροπλάνα του θα συνδέουν απευθείας την Ελλάδα με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Ο λόγος για τον πατέρα Νικόλαο Αλεξανδρή, ο οποίος τόλμησε το ακατόρθωτο: Nα ιδρύσει δική του αεροπορική εταιρεία, με σκοπό να βοηθήσει τους ομογενείς της Αμερικής να ταξιδεύουν προς και από την Ελλάδα απευθείας.

Και τα κατάφερε. Σε συνεργασία με γνωστούς επιχειρηματίες, δημιούργησε την υπερατλαντική αεροπορική εταιρεία SkyGreece Airlines, η οποία μόλις πρόσφατα πήρε άδεια για να εκτελεί τακτικές διεθνείς πτήσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Αμερικής.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και το Βoeing 767-300 ER, βαμμένο με τα ελληνικά χρώματα, ζεσταίνει τις μηχανές του, προκειμένου να απογειωθεί από ελληνικό έδαφος στα μέσα Μαΐου», δήλωσε στη Real ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SkyGreece Airlines A.E., που βλέπει τις προσπάθειες πέντε ετών να δικαιώνονται.

Σχετικά με την άδεια που έλαβε από την Καναδική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τόνισε: «Μετά την Ολυμπιακή Αεροπορία, η SkyGreece Airlines αποτελεί την πρώτη αεροπορική εταιρεία στην ιστορία της Ελλάδος που αποκτά άδεια από την Καναδική Πολιτική Αεροπορία».

Ο Μάιος θα αποτελέσει μήνα-ορόσημο για την αεροπορική εταιρεία, αφού τότε θα ανοίξει και η αεροπορική σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τον Καναδά. Θα γίνει δε η πρώτη υπερατλαντική πτήση από Θεσσαλονίκη με προορισμό το Τορόντο, με το αεροσκάφος να κάνει μία στάση 45 λεπτών στη Βουδαπέστη.

Επόμενος στόχος είναι η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με το Σικάγο και τη Νότια Αφρική. Στα σχέδια είναι και η δημιουργία ολοκληρωμένων πακέτων διακοπών που θα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και κρουαζιέρες και θα διατίθενται μέσω των δύο θυγατρικών, της SkyGreece Holidays USA και της SkyGreece Holidays Canada. Συνολικά, σχεδιάζει να έχει τέσσερις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα Αθήνα-Νέα Υόρκη, μία Μόντρεαλ-Αθήνα, μία Τορόντο-Αθήνα, μία Τορόντο-Ζάγκρεμπ-Αθήνα και μία Τορόντο-Βουδαπέστη-Θεσσαλονίκη.

 

 

Πηγή: zougla.gr

 

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*