Η Σύρος ευχήθηκε στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας του νησιού

Newsroom
29/12/2020 17:05
 
 
 

Περισσότερες από 100 χριστουγεννιάτικες κάρτες μοιράστηκαν στους 3 οίκους ευγηρίας της Σύρου, τις οποίες κατασκεύασαν (κυρίως) παιδιά και ενήλικες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία-δράση με τίτλο «Στείλε και εσύ μια ευχή» ανήκει στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα, που μέσω ανοιχτής πρόσκλησης, κάλεσε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Σύρου να δημιουργήσουν κάρτες και να γράψουν ευχές, με σκοπό να φτάσουν στα χέρια όλων των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

Για τον σκοπό αυτό, στήθηκαν τρία χειροποίητα «ταχυδρομικά κουτιά», στα οποία συγκεντρώθηκαν έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 127 χριστουγεννιάτικες κάρτες, καθεμία τους μοναδική.

Μοναδική για 2 λόγους: 1ον διότι κατασκευάστηκε εν καιρώ πανδημίας με ό,τι υλικά διέθετε στο σπίτι του κάθε παιδάκι και 2ον διότι κάθε παιδί έβαλε την «προσωπική πινελιά» του και την δική του ευχή, το δικό του μήνυμα των Χριστουγέννων, με αποδέκτη έναν παππού ή μια γιαγιά.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν επίσης, το 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, που πλαισίωσαν τη δράση, εντάσσοντάς την στο πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των σχολείων τους. Συνοδοιπόρος της προσπάθειας του Νηπιαγωγείου του Φοίνικα στάθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το οποίο εδώ και χρόνια, έχει ιδιαίτερη σχέση και συνεργασία με το Ησυχαστήριο «Η Παναγία της Ελπίδος» με συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις των παιδιών και δράσεις κοινωνικοσυναισθηματικά προσανατολισμένες.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης ανέλαβε την πρωτοβουλία της προσφοράς κεράσματος προς όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας του νησιού. Την ιδέα αυτή μοιράστηκαν – και συνεισέφεραν στην πραγματοποίησή της – και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων Φοίνικα, Ποσειδωνίας, 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης και 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης.

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου οι νηπιαγωγοί του Νηπιαγωγείου Φοίνικα και του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης επισκέφθηκαν τον οίκο ευγηρίας «Άγιος Παντελεήμονας», το «Ησυχαστήριο Παναγία της Ελπίδος», και τον οίκο ευγηρίας «Άγιος Ιωάννης», προκειμένου να παραδώσουν τις ευχητήριες κάρτες και τα κεράσματα.

Στην ευχαριστήρια επιστολή της, η εκπαιδευτική κοινότητα του Νηπιαγωγείου Φοίνικα (Σύλλογος Διδασκόντων, παιδιά και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) ευχαρίστησε θερμά:

*Κάθε παιδάκι, κάθε μέλος της κοινότητας του νησιού που συνεισέφερε σε αυτό το εγχείρημα ώστε όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στους οίκους ευγηρίας της Σύρου να «είναι» λιγότερο μόνοι, λαμβάνοντας ευχές μέσα από τις χαρούμενες χριστουγεννιάτικες κάρτες των δημιουργών τους, κυρίως μικρών παιδιών.

*Τους υπεύθυνους των οίκων ευγηρίας για την πολύτιμη βοήθειά τους και τους ευχήθηκαν από καρδιάς στους εργαζόμενους φροντιστές, υγεία, δύναμη και κάθε ευτυχία.

*Τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που υποστήριξαν τη δράση.

*Τους Συλλόγους Γονέων του Νηπιαγωγείου Φοίνικα, του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας, του 1ου, 3ου και 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης που έκαναν ακόμη γλυκύτερη την προσφορά αυτή, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

*Την νηπιαγωγό κ. Φρέρη Ρόζα για την ευαίσθητη εικαστική επιμέλεια των ταχυδρομικών κουτιών και τον φούρνο του Ντάνου για τη φιλοξενία αυτών στο χώρο του.

Σε εσάς…
«Σε εσάς που χρόνια και χρόνια τα ευλογημένα χέρια σας έχουν απλώσει τα χάδια τους σε παιδιά και εγγόνια, σε εσάς που κανακέψατε στην αγκαλιά σας μωρά, που ζυμώσατε πίτες και μελομακάρονα, που είπατε παραμύθια, που τραγουδήσατε τραγούδια προσφέροντας την αγάπη σας και την φροντίδα σας,…

Σε εσάς που μαστορέψατε, χτίσατε, καλλιεργήσατε γη, ταξιδέψατε και δημιουργήσατε,…

… σε εσάς, τα παιδιά της Σύρου, οι γονείς τους και όλοι μας προσφέρουμε απλόχερα τις ευχές μας. Σας σκεφτόμαστε, είστε για εμάς παράδειγμα με τη ζωή σας. Αυτό που ζούμε – το ξέρετε καλύτερα από εμάς – θα περάσει και τότε πάλι θα συναντηθούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί σε μια γιορτή, να αγκαλιαστούμε και να συγκινηθούμε από χαρά».

(Visited 256 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*