Μια Ναξιώτισσα στη διάσωση προσφύγων στη Λέσβο

admin
15/01/2016 18:24
 
 
 
Η Σοφία Οικονόμου επί το έργον…

Στη Λέσβο αποφάσισε να μεταβεί η Ναξιώτισσα ναυαγοσώστρια Σοφία Οικονόμου και να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στη διάσωση και περίθαλψη των προσφύγων που βγαίνουν κατά χιλιάδες στο ελληνικό νησί.

Η Σοφία Οικονόμου τη Δευτέρα το πρωί στην προσωπική της σελίδα στο facebook έκανε την εξής ανάρτηση: 

Πριν αρκετά χρόνια όταν αποφάσισα να γίνω ναυαγοσώστρια το πρώτο πράγμα που μας έμαθαν είναι ότι ο καλός ναυαγοσώστης πάει στεγνός και γυρίζει στεγνός… με αυτά που συμβαίνουν όμως τους τελευταίους μήνες λίγο πιο μακριά από το νησί μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούσα να έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Έτσι αποφάσισα να έρθω στο νησί της Λέσβου σαν εθελόντρια ναυαγοσώστρια και να βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο τους συνανθρώπους μου που παλεύουν καθημερινά στο Αιγαίο για τη ζωή τους. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού… Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στηρίζει στις αποφάσεις μου…

Σήμερα, λίγες μέρες μετά τη μετάβαση της στη Λέσβο, η Σοφία γράφει:

“Poor little boy was all wet he couldn’t stop crying, his father was crying too and he is asking for help… poor desperate people…no words my heart broke today…” (Το καημένο μικρό αγόρι ήταν μούσκεμα και δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει, ο πατέρας του έκλαιγε επίσης κι αυτός και ζητούσε βοήθεια… Απελπισμένοι άνθρωποι… δεν υπάρχουν λόγια… η καρδιά μου έσπασε σήμερα …”.
Να σημειωθεί ότι Το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Λέσβου έφτασαν 1.600 άνθρωποι ανεβάζοντας σε 14.000 το συνολικό αριθμό των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο από την αρχή της χρονιάς.

Καλό κουράγιο Σοφία… 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*