Συγκινητικό μήνυμα της κοινότητας Μονής Νάξου: Να είναι ο Μάρκος Χερουβείμ το τελευταίο θύμα αυτής της πανδημίας…

Newsroom
15/12/2020 14:19
 
 
 

 

Στο πένθος είναι βυθισμένη η Μονή της Νάξου που θρηνεί ως πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη Νάξο «έναν από τους πρώτους, τον αγαπημένο μας Μάρκο, τον πιο συμπαθή, τον πιο κεφάτο, τον πιο γλεντζέ, έναν σπουδαίο άνθρωπο και οικογενειάρχη, ένα μεγάλο “κομμάτι” του χωριού».

Η κοινότητα Μονής εκφράζει τη μεγάλη θλίψη των κατοίκων του χωριού που τη συνοδεύει η βουβή ευχή, «να είναι ο Μάρκος Χερουβείμ το τελευταίο θύμα αυτής της πανδημίας».

Το μήνυμα αναρτήθηκε στη σελίδα facebook της Κοινότητας Μονής Νάξου:

Η ανθρωπότητα εδώ και έναν χρόνο βιώνει μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού, η οποία αφήσει μέχρι στιγμής μεγάλο αριθμό θυμάτων και τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Δεκάδες οι θεωρίες, οι εικασίες, οι αναλύσεις, οι φαρμακευτικές εταιρείες, πότε θα βρεθεί το εμβόλιο ; πότε θα είναι διαθέσιμο; πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα; και πολλά ακόμα, σκέψεις και ερωτήματα … και εμείς εδώ σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Νάξου, απλοί θεατές μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, τραβάμε πρώτοι τον “κλήρο” του θανάτου από κορωνοϊό στο νησί, σε εμάς η μοίρα τυχαίνει να αποχαιρετήσουμε πρώτοι έναν αγαπημένο συγχωριανό μας.

Αυτή η μοίρα μας παίρνει πρώτο έναν από τους πρώτους, τον αγαπημένο μας Μάρκο, τον πιο συμπαθή, τον πιο κεφάτο, τον πιο γλεντζέ, έναν σπουδαίο άνθρωπο και οικογενειάρχη, ένα μεγάλο “κομμάτι” του χωριού.

Τη μεγάλη μας θλίψη συνοδεύει η βουβή μας ευχή, να είναι ο Μάρκος Χερουβείμ το τελευταίο θύμα αυτής της πανδημίας.

Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους δεν θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του χωριού και θα κατασκευαστεί μια δημοτική βρύση, στο σημείο που ο ίδιος είχε υποδείξει, στην μνήμη του.

Τα συλλυπητήρια όλου του χωριού μας και όλου του Δήμου Νάξου στην οικογένεια και στους οικείους του.

(Visited 967 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*