e-ΕΦΚΑ: Έκτακτη ενίσχυση σε περισσότερους από 100.000 συνταξιούχους

Newsroom
30/11/2020 17:36
 
 
 

Με εμβόλιμη πληρωμή, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ, καταβάλλει σήμερα τα οφειλόμενα ποσά σε 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019.

Κατά την ημερομηνία αυτή, οι συντάξεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων δεν είχαν απονεμηθεί, δηλαδή ήταν σε πολύχρονη εκκρεμότητα η απονομή τους και, συνεπώς, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη ενίσχυσή τους.

Η σημερινή διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχώρησε στην οριστική απονομή του συνόλου των συντάξεων αυτών και έτσι πραγματοποίησε και την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή που δικαιούνταν.

Η συνολική πληρωμή των 101.551 περιπτώσεων που λαμβάνουν σήμερα την έκτακτη ενίσχυση είναι 24.509.971 ευρώ. Επίσης, οικονομική ενίσχυση θα λάβουν και 3.170 περιπτώσεις συνταξιούχων ανασφάλιστων και δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης υπερήλικων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή 4/12 στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

«Με συνέπεια, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκπληρώνει όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και επιλύει προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών» αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*