Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου: «Το Πολυτεχνείο είναι η ματωμένη ταυτότητα της Δημοκρατίας μας»

Newsroom
17/11/2020 10:41
 
 
 

«Επέτειο λαϊκής εξέγερσης και κοινωνικού αγώνα» χαρακτήρισε την επέτειο του Πολυτεχνείου η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει η Ο.Μ., τα μηνύματα της αντίστασης χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών παραμένουν επίκαιρα, ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση «παίρνει εκδίκηση από την ιστορία». Ωστόσο, απέναντι της θα βρει κάθε δημοκρατικό πολίτη που θα αντιταχθεί σε κάθε μορφή «τανκς».

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σήμερα στις 13:30 θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Σπύρου Μουστακλή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου:
Το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνική επέτειος, είναι επέτειος λαϊκής εξέγερσης και κοινωνικού αγώνα, είναι η ματωμένη ταυτότητα της Δημοκρατίας μας.

Το Πολυτεχνείο είναι η ζώσα μνήμη, η περηφάνια όλων μας για την αντίσταση της νεολαίας, των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιδικτατορικού αγώνα απέναντι στον φασισμό και σε κάθε μορφή εξουσίας που καταλύει την δημοκρατία ή επιβουλεύεται τις λαϊκές κατακτήσεις.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, η υπεράσπιση της δημοκρατίας, το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, το δικαίωμα στη ζωή, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Αυτή η κυβέρνηση σε συνθήκες πανδημίας παίρνει εκδίκηση από την ιστορία, καταργώντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνοντας μισθούς, απειλώντας ακόμα και με αρπαγή της πρώτης κατοικίας, ενώ δεν διστάζει να βάζει τα ΜΑΤ μέσα στο Πολυτεχνείο από την κεντρική πύλη, αυτήν από την οποία εισέβαλε το τανκ πριν 47 χρόνια, δεν διστάζει να καταργεί συνταγματικές διατάξεις προκειμένου να επιβάλει την σιωπή.

Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, θα στεκόμαστε πάντα μπροστά από κάθε μορφής τανκς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σύρου, περιφρουρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών, θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Σπύρου Μουστακλή, τιμώντας την Επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 13:30.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*